Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Skid-SM lockar till Sollefteå

Inte ett hotellrum finns att uppbringa. Massor med personer är engagerade. I mars ordnas Junior-SM på skidor i Sollefteå. Så Sveriges bästa skidjunior Frida Karlsson får tävla på hemmaplan.

SOLLEFTEÅ · Published dec 4, 2018 at 11:15

Mellan den fjärde och tionde mars kommer Sveriges främsta talanger i skidor till Sollefteå och Hallstaberget för att tävla i junior-SM 2019.

På Hallstaberget finns några av Sveriges främsta skidspår och Sveriges framgångsrikaste skidklubb, Sollefteå Skidor IF.

Sollefteå är en plats med stark skidtradition och några av Sveriges främsta skidåkare har fostrats i spåren på Hallstaberget.

Totalt beräknas cirka 500 tävlanden, funktionärer och volontärer att delta i JSM 2019. Hallstabergets Skidstadion med omnejd kommer leverera utmanande banor

Hotellrummen i Sollefteå är redan fullbokade under SM-veckan.

Nu kommer Sollefteå skidors ordförande Mia Karlsson och hennes medarbetare att inom kort kommer presentera privatboende för förmedling.

Dessutom kan skidklubbarna som finns runt om i landet redan nu boka vallabod.

Tävlingsledare Hans Pahlin med sitt gäng är redo att bjuda fina förhållanden

Sollefteå Skidor har de senaste åren övat på att arrangera stora FIS tävlingar - men då på sommaren i form av två världscuptävlingar och ett VM i rullskidor.

Mia Karlsson säger att grundstaben av funktionärer i stabil så det blir ett bra arrangemang.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...