Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Skid-SM lockar till Sollefteå

Inte ett hotellrum finns att uppbringa. Massor med personer är engagerade. I mars ordnas Junior-SM på skidor i Sollefteå. Så Sveriges bästa skidjunior Frida Karlsson får tävla på hemmaplan.

SOLLEFTEÅ · Published dec 4, 2018 at 11:15

Mellan den fjärde och tionde mars kommer Sveriges främsta talanger i skidor till Sollefteå och Hallstaberget för att tävla i junior-SM 2019.

På Hallstaberget finns några av Sveriges främsta skidspår och Sveriges framgångsrikaste skidklubb, Sollefteå Skidor IF.

Sollefteå är en plats med stark skidtradition och några av Sveriges främsta skidåkare har fostrats i spåren på Hallstaberget.

Totalt beräknas cirka 500 tävlanden, funktionärer och volontärer att delta i JSM 2019. Hallstabergets Skidstadion med omnejd kommer leverera utmanande banor

Hotellrummen i Sollefteå är redan fullbokade under SM-veckan.

Nu kommer Sollefteå skidors ordförande Mia Karlsson och hennes medarbetare att inom kort kommer presentera privatboende för förmedling.

Dessutom kan skidklubbarna som finns runt om i landet redan nu boka vallabod.

Tävlingsledare Hans Pahlin med sitt gäng är redo att bjuda fina förhållanden

Sollefteå Skidor har de senaste åren övat på att arrangera stora FIS tävlingar - men då på sommaren i form av två världscuptävlingar och ett VM i rullskidor.

Mia Karlsson säger att grundstaben av funktionärer i stabil så det blir ett bra arrangemang.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...