Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Frida Karlsson är på bättringsvägen efter sjukdom och ska snart med landslaget till Kanada för satt tävla i världscup-avslutningen Foto: LENNART LUNDBERG

Frida ska tävla i Kanada

Det blir inga tävlingar för Frida Karlsson i Falun i helgen. Men hon kommer att få följa med landslaget till Kanada. Däremot finns Ebba Andersson på startlinjen i Falun.

SOLLEFTEÅ · Published mar 11, 2019 at 13:21

Nio damer och nio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Falun den 16–17 mars 2019. I tävlingarna deltar även en nationell trupp.

För andra gången i vinter kommer skideliten till Sverige när världscupen i sprint och 10/15 kilometer i fri stil avgörs i Falun i helgen.

– Vi ser framemot att få tävla på hemmaplan igen och känner att vi har ett starkt lag på både dam- och herrsidan. Senast i Holmenkollen fick vi se att formen är fortsatt god på många av våra åkare, säger Rikard Grip och syftar bland annat på Ebba Anderssons tredjeplats, samt Charlotte Kallas och Jens Burmans offensiva åkningar långt fram i täten. säger förbundskapten Rikard Grip i en presskommentar.

Junioren Frida Karlsson, som tog tre VM-medaljer i Seefeld, saknas emellertid i truppen.

– Frida åkte på en lättare förkylning efter JSM-loppet. Hon är igång med träning igen, men inte redo att tävla i helgen. Hon laddar istället batterierna inför världscupavslutningen i Kanada, säger Rikard Grip.

Sjukdomen ledde till att hon bara kunde köra en tävling under junior-SM på hemmaplan och missade lördagens tävling. Men den hon ställde upp i vann hon ju överlägset.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...