Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Frida Karlsson är på bättringsvägen efter sjukdom och ska snart med landslaget till Kanada för satt tävla i världscup-avslutningen Foto: LENNART LUNDBERG

Frida ska tävla i Kanada

Det blir inga tävlingar för Frida Karlsson i Falun i helgen. Men hon kommer att få följa med landslaget till Kanada. Däremot finns Ebba Andersson på startlinjen i Falun.

SOLLEFTEÅ · Published mar 11, 2019 at 13:21

Nio damer och nio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Falun den 16–17 mars 2019. I tävlingarna deltar även en nationell trupp.

För andra gången i vinter kommer skideliten till Sverige när världscupen i sprint och 10/15 kilometer i fri stil avgörs i Falun i helgen.

– Vi ser framemot att få tävla på hemmaplan igen och känner att vi har ett starkt lag på både dam- och herrsidan. Senast i Holmenkollen fick vi se att formen är fortsatt god på många av våra åkare, säger Rikard Grip och syftar bland annat på Ebba Anderssons tredjeplats, samt Charlotte Kallas och Jens Burmans offensiva åkningar långt fram i täten. säger förbundskapten Rikard Grip i en presskommentar.

Junioren Frida Karlsson, som tog tre VM-medaljer i Seefeld, saknas emellertid i truppen.

– Frida åkte på en lättare förkylning efter JSM-loppet. Hon är igång med träning igen, men inte redo att tävla i helgen. Hon laddar istället batterierna inför världscupavslutningen i Kanada, säger Rikard Grip.

Sjukdomen ledde till att hon bara kunde köra en tävling under junior-SM på hemmaplan och missade lördagens tävling. Men den hon ställde upp i vann hon ju överlägset.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...