Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

BILDSPEL: Zombier tog över Sollefteå

Det var hemskt, det va blodigt, det var roligt. På onsdagen ordnades Sollefteås första Zombiewalk där utklädda barn och ungdomar travade fram som de zombier de förställde i en marsch från parken upp till Hullsta gård.

SOLLEFTEÅ · Published okt 31, 2018 at 21:04

– Vad har jag gjort? Det är ju jättemånga som kommit, säger arrangören Emma Engqvist.

Hon har rätt. För till denna första zombievandring längs Sollefteås gator hade säkert 500 eller fler slutit upp, de allra flesta omsorgsfullt sminkade till zombies.

Man gick från Parken till Hullsta Café utklädda till zombies eller överlevare, Och på Orrtorget så dansades en vild zombiedans till tonerna av Michael Jackson "Thriller" under ledning av tre före detta fritidsledare.

 

Läs mer och se bilder i nästa veckas Nordsverige.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...