Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Nils-Gunnar Molin, som är ordförande för Vård och omsorg i Norrland, VOON, beslutade sent på söndagskvällen att att inte sätta VOON i konkurs idag måndag.

VOON undviker en konkurs

VOON undviker konkurs. Insamlingen lyckades. Sent på söndagskvällen hade över 1,1 miljoner kommit in till VOON och mer är på väg. Men problemen är inte borta. På onsdag kommer Vård och omsorg i norrland, VOON, att att diskutera en företagsrekonstruktion med juridiska experter.

SOLLEFTEÅ · Published okt 29, 2018 at 08:00

– Vi har ikväll på styrelsemöte beslutat att inte begära oss i konkurs i morgon, måndag den 28 oktober, vilket vi informerat Region Västernorrland om ikväll via e-post, skriver styrelsen och ledningen för VOON på sin sida på Facebook.

Men problemen är långt ifrån över. Målsättningen var att försöka få ihop fyra miljoner,men dit är det ännu långt. Men insamlingen fortgår.

– Vi kommer att träffa en juristfirma på onsdag för att diskutera möjligheterna till en Företagsrekonstruktion utifrån vår nuvarande situation, skriver VOON. 

Man hade tills söndag kväll 21.00 fått in över 1,1 miljoner.

– Och mer är på väg; via swish, bankgiro och personer som vill köpa andelar och/eller erbjuder sig att var borgenärer. 

Att insamlingen skulle bli så lyckat är ledningen glada och ödmjuka över.

– Vi känner otroligt tacksamma och ödmjuka över den enorma generositet som Ni alla visar oss och vår verksamhet. Vi ger inte upp! 

Samtidigt betonar man att det inte på låga väghar är klart utan det behövs mer pengar samt en företagsrekonstruktion.

– Utan att detta är vår fortsatta strategi för en ekonomi i balans och där vi kan fortsätta att ge våra medborgare den vård de behöver och förtjänar. Vi ger helt enkelt inte upp, skriver man på sin FB-sida.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...