Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Frida Karlsson på hemmplan i Sollefteå. Foto: LENNART LUNDBERG

Vilken helg för Sollefteåjunioren

Vilken helg för Sollefteåjunioren Frida Karlsson. Femma på fredagen och tvåa efter Charlotte Kalla på tio klassiskt på lördagen i Bruksvallarna.

Sollefteå · Published nov 17, 2018 at 10:27

Ebba Andersson gjorde en bra insats och lyckades bli fyra klassisk loppet över 10 kilometer i Bruksvallarna under den svenska premiärhelgen.

Ebba Andersson är ju bäst i skate. Men det räckte inte ens till att bli bästa Sollefteåkare. Det blev istället Frida Karlsson som var den som bäst matchade Charlotte Kalla.

Det betyder att hennes genombrott på fredagen inte var någon tillfällighet.

Hon var den som lyckades bäst matcha alla och kom 25 sekunder efter. Tre blev Stina Nilsson, fyra Ebba Andersson och femma Ida Ingmarsdotter. Frida Karlsson slog klubbkamraten Ebba Andersson med över halvminuten, och TV:s expertkommentatorer var mycket imponerade över Frida Karlssons bedrifter i spåret.

Frida Karlsson är dock trots sin ungdom, 19 år och fortfarande junior, inte vem som helst. Hon har ju lyckats att bli juniorvärldsmästare och var Sveriges dominerande junioråkare – trots att först denna säsong är hon sistaårsjunior.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...