Måndag 22 april 2019

Nordsverige

Ångermanland slog Medelpad. Ebba Andersson från Sollefteå vann över sundsvallsbon Charlotte Kalla vid årets skidpremiär. Foto: PRIVAT/ARKIV

Succé för Sollefteå

Vilken succé för Sollefteå när skidsäsongen inleddes på fredag. Ebba Andersson från Sollefteå snuvade Charlotte Kalla på segern på fem kilometer. Och Frida Karlsson också från Sollefteå gjorde imponerade genom att komma femma i sin seniordebut.

SOLLEFTEÅ · Published nov 16, 2018 at 14:53

Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF, vann före Charlotte Kalla, Piteå elit, i årets tävlingspremiär i Bruksvallarna. De båda tjejerna dominerade loppet över fem kilometer fristil. Trea blev Hanna Falk, Ulricehamns IF.

Det var ett snabbt och krispigt före när damerna genomförde sitt fristilslopp över 5 kilometer. De åkte ett varv, plus en extraslinga, på den 3,3 kilometer långa banan.

Charlotte Kalla tog ledningen med drygt fem sekunder före Ebba Andersson efter knappt två kilometer, men vid trekilometersmätningen hade Andersson knappat in och i mål var hon 2,6 sekunder före Kalla.

– Det är inte oväntat att just de två tjejerna sticker ut. De är väldigt starka båda två, säger landslagstränare Annika Zell, som följde loppet vid sidan av spåren, på ländskidlandslagets hemsida.

Trea blev Hanna Falk, Ulricehamns IF, 15,7 sekunder efter Andersson i mål. Därefter kom Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, på en fin fjärdeplats.

– Det var kul att det gick så bra för både Hanna och Maja, men det är också väldigt roligt att det kommer så många duktiga unga åkare efter dem, säger Zell, på hemsidan.

Annika Zell syftar främst på de två u-lagsåkarna Frida Karlsson, Sollefteå skidor, femma i dagens tävling och Moa Lundgren, IFK Umeå, på en åttondeplats.

Det visar att inte bara Ebba Andersson som ju numera tillhör världseleiten, utan att även 19-åriga Frida Karlsson är på väg in i Sverigeeliten på seniornivå .

Brandsommar kraftsamlar

GULLÄNGET Tydligt är att förra sommarens torka och omfattande skogsbränder skrämt upp markägarna ordentligt. Det var i vart fall sprängfyllt på Gnistan i Örnsköldsvik och extra...

Årets Reselebo tror på en ljusnande framtid

RESELE – Jag och många med mig tror att idrottsföreningen har en roll att spela på landsbygden för att bidra till att Resele skall vara plats man vill bo på. Det säger Göran...