Torsdag 2 juli 2020

Nordsverige

Nu utökas serveringsmöjligheterna i samband med lastbilsträffen i Ramsele. Foto: LENNART LUNDBERG

Sprittillstånd har beviljats

Nu har Solporten fått tillstånd för tillfällig utskänkning av sprit under träffen.
– Den som vill ha en jägermeister ska kunna ta det, säger Johan Andersson (C) kommunallråd.

RAMSELE · Published aug 26, 2019 at 11:15

I våras beslutade kommuinstyrelsen om nya regler för alkoholtillstånd. Detta för att Sollefteå kommun vill minska på byråkratin och göra det lättare för föreningar och företag.

– Detta är något som man har efterfrågat under en längre tid och då anser vi i den nya majoriteten att vi ska öppna den möjligheten, säger Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå.

– Men för att kunna få tillstånd så måste man komma in med en ansökning och varje ansökan behandlas och kommer att bedömas från fall till fall, fortsätter han.

Och nu ha det första tillståndet beviljats enligt de nya reglerna. Det gör att Solporten förutom öl och vin denna gång får rätt att servera även spritdrycker.

– Vi är väldigt glada. Det betyder att alkhol kan serveras under ordnade former. Vi har ju många ordningsvakter

Det säger Katarina Sahlén som är ansvarig för frågorna på Solporten.

– De första åren hade vi tillstånd och det fungerade bra. Därför är vi glada över att kommunen nu återigen har tagit samma beslut, säger hon.

På vissa arrangemang har deltagare smugglat in medhavda alkoholdrycker Men nu kommer man istället att kunna handla legalt och det är lättare att se till så att detta sköts på ett bra sätt.

– Även om utbudet ökar tror vi inte att berusningsgraden gör det, säger Johan Andersson.

Vid tidigare tillfällen har arrangemang kunnat få tillstånd för öl och vin, men inte för sprit.

– De som vill dricka sig berusade har säkert kunna göra det däven om det bara finns öl och vin att tillgå, säger Johan Andersson avslutningsvis.

Alexanders konsultbolag expanderar

SOLLEFTEÅ Alexander Ramén är utbildad jägmästare och har varit anställd som distriktsansvarig vid SCA i Sollefteå och affärsutvecklare vid Bollsta-sågen - men i slutet av 2017...

Åter tillåtet att elda i Västernorrland

LÄNET Nu upphör eldningsförbudet i Västernorrland. Från klockan 16 den 2 juli är det åter fritt fram att elda som vanligt . Men länstyrelsen uppmanar till försiktighet.

Nu fraktas vindkraftverken på små vägar mot Västra

SOLLEFTEÅ Snart börjar bygget av de nya vindkraftverken vid Björkvattnet. Detta trots protester från åtminstone vissa närboende som anser att vindkraften både stör och förfular....

Avmattningen fortsätter i näringslivet

SOLLEFTEÅ Konjunkturen för småföretagarna i länet mattas av för tredje året i rad, visar Företagarnas och Swedbanks småföretagarbarometer som nyligen presenterades. Inte oväntat...

Fortfarande inga spår efter gärningsmannen

SOLLEFTEÅ Tisdagen den 28 april skedde ett överfall mot en kvinnlig anställd i anslutning till ett äldreboende vid Hälsocentralen i Sollefteå. Gärningsmannen är fortfarande på...
Redaktionen har ordet
Opinion
Behöver du hjälp?


Sport