Torsdag 21 februari 2019

Nordsverige

Kommunchef Anna-Sofia Kulluvaara tror att det är fullt möjligt att nå målet att bli årets friluftskommun 2023. Foto: Lennart Lundberg

Sollefteå vill synas 2023

Sollefteå vill bli årets friluftskommun 2023 och nu ber kommunen företagen om stöd för att nå detta mål.

SOLLEFTEÅ · Published nov 20, 2018 at 06:15

Sollefteå kommun klättrade 35 placeringar till plats 48 när Naturvårdsverket rankade årets friluftskommun 2018. En bidragande orsak till framgångarna är samarbetet mellan Sollefteå kommun och föreningslivet.

Tillsammans har man utvecklat Hågestaön, haft ett tillgängligt friluftsliv, kartlagt vandringsleder och haft öppna anläggningar runt om i kommunen.

Till det kan också räknas anläggningar i världsklass på Hallstaberget, satsningar på multiarenor runt om i kommunen och aktiviteter året om läggas.

Men nu vill man nå ännu längre.

– Det handlar även om att berätta om allt vi har, sa kommunchef Anna-Sofia Kulluvaara , på en företagsfrukost i Sollefteå.

Hon berättar också opp att kommunen kommer att kraftsamla på några friluftsprojekt, bland annat Nipleden och en kanotled i Västra. En av de platser man jobbar med är Västra skogen i närheten av den nyanlagda rastplatsen.

Utomhusmatlagning med helhetstänk

ARNÄSVALL Intresset för utelivet och inte minst uteplatsen och maten är på tydligen uppgång. – Vi ser att intresset vuxit ganska kraftigt de senaste fem åren, säger Anna...

Fler tidiga sommarjobb att söka

KRAMFORS Redan nu finns det många sommarjobb att söka i landet. Vanligast är jobb inom sjukvård och omsorg som står för hälften av alla lediga platser. I Västernorrland fanns 787...