Söndag 9 augusti 2020

Nordsverige

Skytteuppvisning med sting

Korv och trickskytte. Det bjöds det på vid Kåtabyn i måndags när Jocke Smålänning bjöd in till trickskytteshow där skytten själv var i sitt essé. Det small intensivt när skyttekonstnären drog igång sin föreställning.

JUNSELE · Published jul 18, 2020 at 06:15

Skytte är vad som förknippas med Jocke Smålänning. Han har, som tidigare tävlingskytt, 48 SM-guld och 3 världsrekord.

Tävlandet har han lagt på hyllan, medan trickskytteshowerna, som han började med 1994, är något han fortsätter med.

Likaså skjutskolan, som kommer att få en permanent plats vid Kåtabyn i Junsele där det ska byggas skjutbanor för såväl hagel- som kulskytte. Nu i måndags kväll kan det därmed sägas att området sköts in med trickskytteshow för den stundande verksamheten.

Medan publiken började promenera in på området där naturen fick utgöra publikplats bjöds det även på musikalisk underhållning i form av Junseles eget "Event crew" som ordnats genom ett samarbete av byns företagare och där Pernilla, Johan och Emil agerade förband medan de bjöd på ett varierat utbud av låtar.

Då allt från svenska slagdängor som "En gammal amazon" till världskända klassiker som "You´re the voice" och "I´m so excited" innan Jocke gjorde entré med sin skarpskjutande föreställning.

Det pulveriseras lerduvor på närmast löpande band-principen, allt från enstaka lerduvor till flera samtidigt, från olika håll och i olika färger med given skjutordning. Däremellan visas det hur man snabbt kan skala en gurka och mixa till en egen sallad på det snabbskjutna sättet.

Riktigt imponerande var nog hastigheten som hölls när Jocke visade hur man kan skjuta och sedan snabbt därefter även skjuta iväg tomhylsan som precis nyss användes till skottet innan, då ett flertal gånger efter varann. Snabbhet i kombination med precision som är få förunnade.

Det är med en humoristisk ingång i kombination med skarpt skytte som trickskytteshowe med Jocke Smålänning blir riktigt underhållande.

Som en grand finale ropar han in ytterligare tre skyttar för att med gemensamma krafter visa hur högt en hink kan flyga med lite hjälp. Svaret är: Bra högt!

Därmed kan den framtida skytteverksamheten sägas vara väl inskjuten.

Österåsen utreds igen

SOLLEFTEÅ Nu ska Österåsen återigen utredas. Regionen ska, enligt utredningsdirektiven, istället för rehabilitering - som man arbetar med - satsa på förebyggande vård. Och den...

Osäker framtid för Österåsen

SOLLEFTEÅ Idag onsdag har personalen på Österåsen kallats till information om framtiden för verksamheten inom livsstilsmedicin. På torsdag har kommunledningen kallats för att...