Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Sammanhållet gymnasium i Sollefteå

Nu är sista ordet sagt. GB-skolan ska få en rejäl ansiktislyftning. Samtidigt som Sollefteå ska få ett sammanhållet gymnasium. Det sa mandatperiodens sista kommunfullmäktige ja till.

Sollefteå · Published okt 3, 2018 at 12:15

Formellt handlar det om att man sa ja till att öka möjligheten att låna pengar för lån behövs Att renovera GB-skolan kostar minst 233 miljoner kronor.

I den gör frågan var företrädare för många partier uppe och ställde sig bakom utbyggnaden. Och flera sa att kritiken de hade handlade om att det tagit för lång tid för att komma fram till beslut.

Något som kommunstyrelsens ordförande Åsa Sjödén höll med om.

– Det här är ju en gammal fråga och jag är glad för att vi nu har kunnat komma överens. Det handlar om mycket pengar, men det kommer att ge fina förutsättningar för en fullgod utbildning, säger Åsa Sjödén (S), kommunalråd.

Oppositionsrådet Johan Andersson (C) höll med.

– En satsning på gymnasiet är verkligen en framtidsfråga för kommunen . Nu ser jag fram emot och hoppas på en modern och sammanhållen gymnasieskola.

Bygget ska börja nästa vår och att den nya samlade gymnasieskolan ska kunna öppnas höstterminen 2021. Då räknar kommunen med att gymnasiet helt ska lämna Hågestaområdet.

– Vi kommer att få en gymnasieskola med attraktionskraft att locka till sig elever från närliggande kommuner i betydligt högre utsträckning än i dag , sa Jörgen Åslund (Vi).

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...