Fredag 21 februari 2020

Nordsverige

Riksdagsledamot Emil Källström kommer på måndagen att möta personal vid Riksarkivet i Ramsele med anledning av att 15 tjänster ska avvecklas där.

Riksarkivet minskar kraftigt i Ramsele

Riksarkivet ska göra en kraftig nedskärning av tjänster vid arkivet i Ramsele. 15 av 24 tjänster ska avvecklas. På måndag ska kommunalrådet Johan Andersson (C) och riksdagsledamot Emil Källström (C) träffa personal och informera sig om läget.

RAMSELE · Published jan 24, 2020 at 15:12

– Jag fick besked om det här i går (läs torsdag) av Riksarkivarien, berättar kommunalrådet Johan Andersson som fick en riktig "kalldusch".

– Det är jätteallvarligt om 15 jobb försvinner i Ramsele. Det har varit tydligt från statens håll att inte ta bort sådana här jobb på landsbygden, säger han.

I Ramsele har Riksarkivet till uppgift att tillgängliggöra arkivmaterial för forskningsändamål och undervisning, exempelvis via digitalisering och tjänster för elektronisk tillgång. Enligt Riksarkivets hemsida informerar enheten om digitala arkiven och ger handedning och stöd till användare.

Sonja lotsar till finansiering

SOLLEFTEÅ Sonja Granberg-Olofsson är ny näringslivsutvecklare i Sollefteå kommun, med ett alldeles speciellt uppdrag: – Jag ska arbeta med att hitta finansiering till företag,...