Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Centerns gruppledare Jonny Lundin (C) är mycket kritisk till att frågan om VOON inte fick behandlas politiskt av regionstyrelsen. Foto: LENNART LUNDBERG

Regionpolitikerna fick inte diskutera VOON

De ledande politikerna fick inte diskutera VOON på fredagens sammanträde med Regionstyrelsen. I stället kom regionrådets brev till VOON, där Erik Lövgren (S) förklarar att tjänstemännens besked om en kvittning gäller.

SOLLEFTEÅ · Published okt 26, 2018 at 12:57

Det betyder att cirka 800 000 kronor kommer att dras av från utbetalningen till VOON som görs nu i slutet av oktober.

Centern är mycket kritisk till detta och gjorde en protokollsanteckning med anledning av svaret till VOON.

– Det finns inga vinnare i en konkurs för VOON, allra minst de mer än 8000 personer som berörs i Sollefteå-området, jag beklagar att Regionstyrelsens ordförande Erik Lövgren (S) inte vill lyfta VOONs önskemål om uppskov med betalning av deras skulder till Region Västernorrland för en politisk prövning, vilket hade varit rimligt och möjligt vid Regionstyrelsens sammanträde, säger Jonny Lundin, gruppledare för Centerpartiet i region Västernorrland.

Det är ännu oklart vad detta besked kommer få för konsekvenser för VOON. Men det kommer att vara mycket bekymmersamt för vårdcentralen i Sollefteå.

Att VOON är nära konkurs framkom på ett möte med andelsägarna på torsdagen. Men aktiva i Framtidens akutsjukhus kommer nu under helgen att försöka samla pengar för att på så sätt rädda vårdcentralen i Sollefteå centrum. Men utan stöd från politikerna blir det svårt att få ihop de cirka fyra miljoner som fattas.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Kornet Acanthus kom tillbaka till Norrland efter 110 år i USA

Dorotea Hört talas om det norrländska matkornet Acanthus? Inte? Kornet odlades av Jonas Gustafsson och hans hustru Brita Greta vid gården Bergvattnet i Dorotea. Hamnade av en...