Tisdag 19 mars 2019

Nordsverige

Pianokonsert och ambassadörsbesök

På fredag blir det dels en konsert av hög kvalitet, dels besök av Japans ambassadör i Sverige i Multrå kyrka.

MULTRÅ · Published nov 7, 2018 at 08:26

Konserten kommer att ges av tre japanska systrar som spelat tillsammans ända sedan de var små.

De är så duktiga var för sig att de delvis gjort egna karriärer. Tillsammans är de mycket eftertraktade runt om i världen och har fått en rad fina utmärkelser.

Gruppen heter Fujita Piano Trio. Arisa Fujita spelar violin, Megumi Fujita piano och Honoka Fujita cello.

De har bland annat spelat med London Soloisters Chamber Orchestra och med Rumäniens nationella radioorkester i en konsert som även tv-sändes.

De har spelat in flera skivor både individuellt och tillsammans. Det unika med trion är att de alltid spelar utantill, det vill säga att de alltid spelar utan noter. Sollefteå musiksällskaps ordförande Ulla Thorsell Östlund lovar en fantastisk scennärvaro och bländande spel av de tre synnerligen musikaliska systrarna.

I samband med konserten kommer även Japans nyutnämnde ambassadör i Sverige sedan den 16 oktober, Shigeyuki Hiroki, för att fira 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige.

Som en del av detta firande kommer ambassadören Shigeyuki Hiroki även att dela ut en utmärkelse till kommunfullmäktiges ordförande Mikael Sjölund.

– Under 2018 har Japan och Sverige passerat en viktig milstolpe genom 150-årsjubiléet av etablerandet av diplomatiska relationer. Jag är entusiastisk över äran att få inleda mitt uppdrag som Japans ambassadör under ett så minnesvärt år, kommenterar ambassadören Shigeyuki Hiroki.

Det finns ett vänortsavtal mellan Sollefteå och Esashi i Hokkaido i Japan. Mikael Sjölund kommer att hedras för att han främjat goda kontakter mellan länderna.

Kommunfullmäktiges ordförande Mikael Sjölund kommer att få ta emot en utmärkelse av den japanske ambassadören.

De har en fantastisk scennärvaro !

150

år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige firas.

Regeringen hör Sollefteå

STOCKHOLM Regeringen lyssnar på Sollefteå. Men några löften ger man inte. Så går det att sammanfatta det möte som Sollefteå kommuner tillsammans med åtta andra mindre kommuner...

Ny ägare till Stolt fastigheter

JUNSELE Efter tre års funderade slog Stefan Stolt till och sålde sitt bolag och hela fastighetsbeståndet i Junsele. Även Nordsverigehuset i Sollefteå ingår i beståndet och de nya...