Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Kommunalrådet Johan Andersson (C) stöttar partikollegan Paul Höglund i processen. Foto: LENNART LUNDBERG

Paul Höglund tar time out

Centerpartisten Paul Höglund tar time out från politiken. Det sker efter fyrhjulingsolyckan utanför Långsele där han körde och var onykter.
– Sprit är ett avslutat kapitel för mig nu. Jag är djupt ångerfull och har gjort något man absolut inte ska göra, säger han till Nordsverige.

SOLLEFTEÅ · Published jul 19, 2019 at 18:09

Trafikolyckan inträffade förra helgen. En av de två inblandade misstänktes för rattfylleri och fick följa med till polisstationen.

Paul Höglund har nu medgett att det var han som körde fyrhjulingen fastän han druckit alkohol.

– Jag ber alla jag känner och som haft förtroende för mig om ursäkt. Ångesten är svår och den får jag kämpa med. Jag har inte gjort något som påverkar politiken egentligen men det som hänt är fruktansvärt och alla är lika inför lagen.

Paul Höglund är vice ordförande i kommunfullmäktige i Sollefteå och kommer att ta en paus från sina uppdrag samt avsäga sig arvoden kopplat till dessa.

Vad var det som hände?

– Jag skulle ta mig hem på ett enkelt sätt efter att ha hälsat på en bekant och det var bara dumt. Därför tar jag en time out från politiken, till utredningen är klar. Sedan får jag ta ställning till hur gå vidare.

Ditt förhållande till alkohol?

– Inte sämre än någon annan, det var ett tillfälle som var illa valt. Egentligen borde jag ta det lugnt, pensionsmässig som man är, så gör jag en sådan här dumhet i stället. Det drabbar vänner och bekanta. Dessutom har jag en åldrig mor som aldrig skulle behöva uppleva detta. Har varit straffri sedan födseln och så händer detta onödiga, bara för spritens påverkan.

Har du druckit och kört förut?

– Körkort har jag haft sedan 1968. Aldrig på 51 år har jag kört bil berusad. Jag har fått mycket stöd från folk som känner mig och har en önskan att kunna fortsätta med politiken.

Kommunalrådet Johan Andersson (C) tycker det inträffade är djupt olyckligt.

– Det är aldrig okej att köra onykter men jag har känt Paul länge och förstår att det inte upprepas.

Oseriösa sotarföretag luras med avskaffad lag

Örnsköldsvik Sotningsdistriktet i Umeå har tidigare gått ut med en varning för oseriösa sotare och nu varnar även Sundsvall. Örnsköldsvik har tidigare haft samma problem.

Sommarsalongen hos Kethy Bjesse i Åsäng

NORDINGRÅ En härlig blandning av olika tekniker uppvisas under den pågående sommarsalongen på Millennium Art Galleri i Åsäng. Det är en samlingsutställning med sju medlemmar från...

Skogsdag drog besökare

JUNSELE En framgångsrik och mycket populär dag. Så kan skogsdagen i lördags på Junsele djurpark beskrivas med sina omkring 3 000 besökare.

Ekologiskt jordbruk ökar

LÄNET Den ekologiskt odlade jordbruksmarken i Västernorrland har ökat med över 70 procent de senaste tio åren. – Nästa steg är att titta på hur vi kan utveckla för fortsatt...