Torsdag 19 september 2019

Nordsverige

Nostalgibilar lockade alla åldrar i stan

Sommarens bilträffar har rullat i gång och i Sollefteå stadspark fick alla fans av amerikanska bilar en högtidsstund när 200 kromblänkande kärror ställdes ut.
– Det flöt på bra och det nya cruisingvarvet blev lyckat, tycker Jonne Nordin i arrangerande SMF.

SOLLEFTEÅ · Published jun 7, 2019 at 11:15

En bilträff mitt i stan tillhör inte vanligheterna.

– Fördelen är att då kan vem som helst slinka in, fröjdas Jonne Nordin som varit med i princip från starten för tjugo år sedan.

Cadillac, Chevrolet och Buick. I stort sett alla amerikanska märken fanns representerade och musiken var förstås övervägande rockabilly. Gick all in gjorde Ulrika och Anders Nolsjö som prisades för bästa nostalgiklädsel i mormors piffiga klänning respektive kritstrecksrandigt kostymfynd från loppis.

– Vi gillar den här stilen, förklarar Junseleparet enkelt.

Sofia Eriksson har samlat på sig ett 30-tal klänningar som andas 50-60-tal och utlånas till vännerna vid speciella tillfällen. Det var decennier av framtidstro när allt tycktes möjligt.

– Bilarna, musiken, kläderna...man blir uppåt, ler Sofia Eriksson i sin gladprickiga stass.

Ingen under 65 år åker med i Tomas Karlssons slanka nedcabbade Buick Electra-67.

– Numera är jag alltid chaufför och då är man populär. Åker på alla träffar i Sverige, vi åldringar måste ju ut och röra på oss, flinar han.

Nyheten att skapa en cruising genom stan med mötande trafik mottogs mest positivt.

Jour som kan göra nytta

SOLLEFTEÅ Kvinnojouren i Sollefteå behövs. Och i höst arrangerar man två föreläsningar för att informera om mäns våld mot kvinnor.