Tisdag 23 april 2019

Nordsverige

Great Hansson, kultbandet från Kramfors med frontmannen Anders Högström, är alltid i högform. Foto: SUSANNHE MELIN

Många aktiviteter planeras för ockupationsjubileum

Många aktiviteter planeras till den 30 januari. Den dag då ockupationen av Sollefteå sjukhus pågått i två år. Och man hoppas på många besök denna dag och bjuder besökarna på kaffe och kaka under eftermiddagen och kvällen.

SOLLEFTEÅ · Published jan 29, 2019 at 13:00

Konferencier Hans Linde från RFSU ska leda besökarna genom kvällen som avslutas med en BB-ockupations Quiz på Old Oak.

Under dagen blir det musikunderhållning med Great Hansson och olika talare.

– Vi kommer att fira och hedra alla ockupanter som outhärdligt kämpar för allas lika och rättvisa vård den 30/1, säger Barbro Mikaelsson, en av arrangörerna.

Det blir många talare under den dagen.

– Ockupanterna kommer att få lyssna på talare från bland annat Doroteaupproret, läkaren Lars Rocksén som jobbar och kan verkligheten, en mamma som var nära att förlösas på en grusväg på väg till BB, demokratiaktivist Malin Ackermann som jobbar för ett sammanhållet Sverige samt musikunderhållning, säger Barbro Mikaelsson.

En anledning till manifestationen är de propåer från det nuvarande politiska styret som vill få igång en dialog för att få ett slut på ockupationen.

Men bland ockupanter har detta lett till att man är än mer villig att ockupera. Under den tid som gått har man inte haft några svårigheter att få ockupanter. Istället har det ibland varit väldigt många.

Men enligt de regler som gäller ska man aldrig tacka nej till någon som hör av sig och vill ockupera med budskapet att det är fullt.

Och fullt lär det nog bli både på sjukhusert och på Old Oak den 30 januari.

Brandsommar kraftsamlar

GULLÄNGET Tydligt är att förra sommarens torka och omfattande skogsbränder skrämt upp markägarna ordentligt. Det var i vart fall sprängfyllt på Gnistan i Örnsköldsvik och extra...

Inventering av avlopp avbryts

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun avbryter den stora avloppsinventeringen. Majoriteten i Sollefteå kommun stoppar den stora avloppsinventeringen i Sollefteå kommun. Tillsyn av enskilda...

Årets Reselebo tror på en ljusnande framtid

RESELE – Jag och många med mig tror att idrottsföreningen har en roll att spela på landsbygden för att bidra till att Resele skall vara plats man vill bo på. Det säger Göran...