Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Långseletvätten det vill säga Textilia Långsele vann den nya upphandlingen. Foto: ARKIV

Långseletvätten kan räddas

Nu räddas tvätten i Långsele. Tvätten vann Region Västernorrlands nya upphandling

LÅNGSELE · Published maj 14, 2019 at 13:35

Textilia tvätt och textilservice AB i Långsele har vunnit upphandlingen om Region Västernorrlands tvätt- och textiltjänster. Regionen har idag meddelat tilldelningsbeslutet

– Textilia tvätt och textilservice AB hade det lägsta priset i sitt anbud och det var avgörande för att uppdraget går till dem, säger Lars Halén, ekonomidirektör Region Västernorrland.

Det nya avtalet börjar gälla i maj 2020 och sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i två år till. Nu följer en tio dagar lång avtalsspärr med möjlighet att överklaga innan avtalet vinner laga kraft.

Det är idag Textilia tvätt och textilservice AB som utför tvätteritjänsterna. Textilia fick ett förlängt avtal under den nya upphandlingstiden efter att de överklagade det förra tilldelningsbeslutet som meddelades i april i fjol.

En annan leverantör hade då fått uppdraget men Förvaltningsrätten beslutade att upphandlingen skulle göras om då de ansåg avtalstiden för lång för det aktuella avtalet.

– Det är fantastiska nyheter för Sollefteå kommun och Långsele. Att Textilia vinner upphandlingen igen visar att det är en verksamhet som håller mycket hög kvalitet. Ett stort grattis till företaget men också all lojal personal som stannat kvar trots att det varit osäkert en längre tid, säger Johan Andersson (C) kommunalråd i Sollefteå.

Han menar att det är bra för hela Sollefteå kommun.

– Det är också goda nyheter för hela kommunen eftersom beslutet innebär att ett stort antal arbetstillfällen blir kvar i Långsele och Sollefteå kommun.

Fakta om tvätteriet

  • Tvätten i Långsele var tidigare landstingsägt men ägs nu av Textilia. Företaget i Långsele har funnits sedan 1949 och är en av Sollefteå kommuns största privata arbetsgivare med cirka ett 50-tal tillsvidareanställda samt cirka ett 40-tal visstidsanställda.
  • Tvätteriet hanterar cirka 14 ton textilier dagligen åt främst Västerbotten läns landsting och Landstinget i Västernorrland.

Matnyttigt föredrag

KRAMFORS Stringo i Nyland har med sina fordonslyftare vuxit runt om i världen och lever allt mer på export. Kraven är stenhårda och att hitta rätt kompetens är avgörande för...

Det blir lättare att få ett tillfälligt alkoholtillstånd

RAMSELE I fortsättningen är det lättare för lastbilsträffen och andra tillfälliga arrangemang att få tillstånd att servera alkohol. Det har kommunstyrelsen i Sollefteå beslutat.

Färre länsbor röstar i förtid

LÄNET Allt fler svenskar vill förtidsrösta i EU-valet. Framför allt är det i storstadsregionerna som fler gått till valurnorna i förväg. I glesbygdslänen är utvecklingen den...