Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Florian Voss Foto: PRESSBILD

Känd tenor lär ut sång på Hallstaberget

I helgen får Sollefteå celebert besök. Det är den mycket kända tenoren Florian Voss från stockholmsoperan, som i helgen kommer till Hallstaberget för att hålla workshop.

SOLLEFTEÅ · Published jan 3, 2019 at 15:15

I samarbete med ABF Västernorrland genomför Florian en workshop med deltagare från många av världens hörn på Hallstaberget den 4-6 januari från morgon till kväll.

– Det är häftigt att det sker i Sollefteå, säger Stina Näslund, ABF.

I juli månad i somras genomförde han en liknande workshop med 120 deltagare från hela världen på Hallstaberget.

– Florian är fast anställd operasångare på Operan i Sthlm men åker runt med ”The ten tenors” i världen samt håller sina fysiska sångworkshops, berättar Stina Näslund

Florian Voss har sin egen metod Voice, Body & Soul som går ut på att bli medveten om vad som händer i kroppen när man sjunger eller lyssnar på musik.

Det handlar om att hitta en inre balans så att man kan slappna av, bli av med stress och sjunga fritt utan inre spänningar. Både professionella- och badrumssångare vittnar om att med Florians metod har de utvecklat sin röst. Florian Voss coachar sångare i Europa och USA med sin Voice, Body & Soul-metodik, bland annat Broadwaystjärnor och samarbetar med Broadway Dreams Foundation.

– Deltagarna i dessa workshops får ta del av min metod som stärker både självförtroendet och utvecklar sången. Det är fantastiskt att leda dessa, de skapar sådan glädje, gemenskap och självförtroende hos deltagarna. Och att göra detta i samarbete med Folkets Hus och Parker gör mig extra stolt, tillsammans bygger vi broar och skapar förståelse mellan människor, säger Florian Voss, i en presskommentar inför ett samarbete med Folkets parker som hölls i höstas.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...