Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Thomas Östlund och Jan Röhlander ska tillsammans arbeta för att skapa bra förutsättningar för företagsamhet i Sollefteå kommun Foto: LENNART LUNDBERG

Jan Röhlander ny näringslivsutvecklare

Det är nu klart att Solleftåprofilen Jan Röhlander har rekyterats som näringslivsutvecklare hos Sollefteå kommun. Jan Röhlander som bland arbetat med Sollefteås företagsfrukostar har hittills jobbat som rådgivare åt projektet Bizmaker i Sollefteå och i Kramfors.

SOLLEFTEÅ · Published okt 6, 2018 at 14:15

Jan Röhlander ser fram emot arbetsuppgifterna eftersom han brinner för ett stärkt näringsliv och vill gärna stötta företagen i Sollefteå.

–Dessutom får jag en möjlighet att arbeta på hemmaplan, säger han.

Sollefteå kommun växlar nu upp arbetet med att locka nya etableringar till kommunen. Från första oktober kommer den förre näringslivschefen Mikael Näsström att fokusera på att locka nya etableringar till Sollefteå kommun med etablering av elintensiv verksamhet i Hamre-området som högsta prioritet.

Mikael Näsström kommer fortsatt att vara ansvarig för Sollefteå stadsnät och ha det övergripande ansvaret för Tillväxtavdelningen. Thomas Östlund kommer att ta över som chef för näringslivsenheten.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...