Måndag 22 april 2019

Nordsverige

Nytt guld till Frida Karlsson blev det i junior-VM i Lahti på torsdagen Foto: PRIVAT

Guld-Frida lyckades igen

Det blev en rejäl vinst på fem kilometer men på 15 kilometer masstart blev det inte bara vinst. Det blev en rejäl utklassning som Frida Karlsson från Sollefteå stod för på junior-VM i Lahti.

SOLLEFTEÅ · Published jan 24, 2019 at 13:30

Från början var det bara en åkare som kunde följa med, nämligen den norska två år yngre åkaren Helene Marie Fossesholm. En åkare som uppmärksammades för ett par veckor sedan när norska skidförbundet meddelade att hon tagit tillväxthormon, ett preparat som står på Wadas lista men som hon fått tillstånd för att använda enligt läkare behövde.

Efter en halv mil låg hon några sekunder efter Frida Karlsson. Men efter en mil kunde inte heller hon hänga med och det blev en uppvisning av Frida Karlsson i spåret.

Att gå ifrån tidigt i en masstart har Frida Karlsson gjort förut. Senast vid andra internationella tävlingar i Finland för ett par veckor sedan. Även den gången imponerade hon genom att dra ifrån alla medtävlare och komma förstas.

Samma sak i masstarten på Junior- VM 15 kilometer på torsdagen. I mål var hon 52 sekunder före norskan. Även denna gång kom den finska åkaren Anita Korva på bronsplats.

Till Sportbladet säger hon att hon inte förväntade sig att vinna idag men att hon hade kul i spåret

Detta skapa angenäma bekymmer för seniorlandslagsledningen. För det kommer nu vara mycket svårt att ställa över sollefteåkaren i VM för seniorer som går senare i vinter.

Så förmodligen kommer att hon göra sällskap med den två år äldre lagkamraten Ebba Andersson till senior-VM. Allt annat skulle kännas konstigt.

Brandsommar kraftsamlar

GULLÄNGET Tydligt är att förra sommarens torka och omfattande skogsbränder skrämt upp markägarna ordentligt. Det var i vart fall sprängfyllt på Gnistan i Örnsköldsvik och extra...

Årets Reselebo tror på en ljusnande framtid

RESELE – Jag och många med mig tror att idrottsföreningen har en roll att spela på landsbygden för att bidra till att Resele skall vara plats man vill bo på. Det säger Göran...