Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Nytt guld till Frida Karlsson blev det i junior-VM i Lahti på torsdagen Foto: PRIVAT

Guld-Frida lyckades igen

Det blev en rejäl vinst på fem kilometer men på 15 kilometer masstart blev det inte bara vinst. Det blev en rejäl utklassning som Frida Karlsson från Sollefteå stod för på junior-VM i Lahti.

SOLLEFTEÅ · Published jan 24, 2019 at 13:30

Från början var det bara en åkare som kunde följa med, nämligen den norska två år yngre åkaren Helene Marie Fossesholm. En åkare som uppmärksammades för ett par veckor sedan när norska skidförbundet meddelade att hon tagit tillväxthormon, ett preparat som står på Wadas lista men som hon fått tillstånd för att använda enligt läkare behövde.

Efter en halv mil låg hon några sekunder efter Frida Karlsson. Men efter en mil kunde inte heller hon hänga med och det blev en uppvisning av Frida Karlsson i spåret.

Att gå ifrån tidigt i en masstart har Frida Karlsson gjort förut. Senast vid andra internationella tävlingar i Finland för ett par veckor sedan. Även den gången imponerade hon genom att dra ifrån alla medtävlare och komma förstas.

Samma sak i masstarten på Junior- VM 15 kilometer på torsdagen. I mål var hon 52 sekunder före norskan. Även denna gång kom den finska åkaren Anita Korva på bronsplats.

Till Sportbladet säger hon att hon inte förväntade sig att vinna idag men att hon hade kul i spåret

Detta skapa angenäma bekymmer för seniorlandslagsledningen. För det kommer nu vara mycket svårt att ställa över sollefteåkaren i VM för seniorer som går senare i vinter.

Så förmodligen kommer att hon göra sällskap med den två år äldre lagkamraten Ebba Andersson till senior-VM. Allt annat skulle kännas konstigt.

Små men ändå viktiga steg i rätt riktning

ÖRNSKÖLDSVIK I vintras blev Örnsköldsvik samiskt förvaltningsområde och kommunen lovade leva upp till förväntningarna. – Jag är väldigt glad att kommunen sträckt sig så långt och...

Sollefteå måste spara jättebelopp

SOLLEFTEÅ Sollefteå kommun måste spara 100 miljoner på en treårsperiod. För att lyckas med det krävs stora besparingar. Nu har kommunens tjänstemannaledning tagit fram många...