Onsdag 29 januari 2020

Nordsverige

Foto: ARKIV/LENNART LUNDBERG

Frida slog Kalla på hennes favoritdistans

Frida Karlsson från Sollefteå är nu landets bästa åkare på Charlotte Kallas favoritdistans en mil. Det visade hon i i premiären i Gällivare.

GÄLLIVARE · Published nov 22, 2019 at 13:57

Nu när Ebba Andersson är skadad och och Stina Nilsson inte heller kunde tävla blev det en uppgörelse mellan Charlotte Kalla  och Frida Karlsson.

Charlotte Kalla från Sundsvall var i bra form och ledde rejält fram tills dess Frida Karlsson startade. Karlsson startade ännu snabbare och ledde med fyra sekunder före vid första mellantiden och lyckades slå Kalla med sex sekunder till slut.

– Det här är en topprestation. Det är så skönt att se Frida Karlsson och Charlotte Kalla åka skidor idag, sa experten Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Ett bra besked inför världscuppremiären nästa vecka.

Årets semla har utsetts

HÄRNÖSAND Idén att som första mack i Sverige börja baka semlor var ett genidrag. För femte året på raken dukar Gulf i Härnösand upp till semmelfest. Målet är att sälja 10 000...

Bistrare ekonomi för Dannerotravet

DANNERO Dannero har under flera år varit en av Sveriges lönsammaste travbanaor. Nu stundar bistrare tider. Det framkom vid travsällskapets nyligen avverkade höstmöte. På grund av...

Riksarkivet minskar kraftigt i Ramsele

Ramsele Riksarkivet ska göra en kraftig nedskärning av tjänster vid arkivet i Ramsele. 15 av 24 tjänster ska avvecklas.