Onsdag 3 juni 2020

Nordsverige

Foto: ARKIV/LENNART LUNDBERG

Frida slog Kalla på hennes favoritdistans

Frida Karlsson från Sollefteå är nu landets bästa åkare på Charlotte Kallas favoritdistans en mil. Det visade hon i i premiären i Gällivare.

GÄLLIVARE · Published nov 22, 2019 at 13:57

Nu när Ebba Andersson är skadad och och Stina Nilsson inte heller kunde tävla blev det en uppgörelse mellan Charlotte Kalla  och Frida Karlsson.

Charlotte Kalla från Sundsvall var i bra form och ledde rejält fram tills dess Frida Karlsson startade. Karlsson startade ännu snabbare och ledde med fyra sekunder före vid första mellantiden och lyckades slå Kalla med sex sekunder till slut.

– Det här är en topprestation. Det är så skönt att se Frida Karlsson och Charlotte Kalla åka skidor idag, sa experten Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Ett bra besked inför världscuppremiären nästa vecka.

Maken gjorde dataintrång innan mordet

SOLLEFTEÅ Den man som åtalats, misstänkt för att ha skjutit ihjäl sin hustru i sängen i parets bostad i Graninge, natten till den 30 januari, gjorde intrång i hustruns dator och...

Hustrun ville skiljas – sköts till döds

SOLLEFTEÅ Mannen och kvinnan hade varit gifta i flera år. De levde tillsammans i en kommun i Norrbotten men för några år sedan flyttade kvinnan till Sollefteå kommun. I höstas...

VIDEO: "Inga tecken på ökning, snarare minskning"

Länet I dag onsdag höll Region Västernorrland en pressträff om bland annat smittoläget, rehabilitering efter covid-19, provtagning och sommarplanering.

100 000 kronor i stipendium till konstnär

RAMVIK Konstnären Martin Skimutis, som förra året ställde ut i Sollefteå, har fått ett stipendium på 100 000 kronor.