Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Rekryteringssvårigheter gör att avdelning 16 och 17 inte återfår sina planerade vårdplatser. Foto: LENNART LUNDBERG

Fortsatt neddragning i Sollefteå

Ledningen för Region Västernorrland fortsätter att dra ned i Sollefteå. Detta gör man genom att förlänga den neddragning man gjort sedan i våras. Men enligt Region Västernorrland leder det inte till att platserna minskar i Sollefteå.

Sollefteå · Published okt 3, 2018 at 15:22

Det blir en fortsatt temporär organisation för avdelning 16 och 17 i Sollefteå.Den tillfälliga organisationen för avdelning 16 och 17 vid sjukhuset i Sollefteå kommer att förlängas till den 30 januari 2019 med vissa justeringar.

Region Västernorrland har trots annonsering inte lyckats rekrytera fler sjuksköterskor.

– Jag beklagar detta och vill betona att vi fortsätter sträva efter att återgå till normalläge så snart det är möjligt eller att hitta andra organisatoriska lösningar, säger Nina Fållbäck Svensson, i en presskomentar.

Just den förlängda organisationsförändringen görs, enligt Regionen, för att fortsatt säkra arbetsmiljön för medarbetare och för att säkerställa patientsäkerheten.

Den tillfälliga organisationen, som trädde i kraft i april innebär enligt Region Västernorrland, att avdelning 17 har dragit ned till 13 vårdplatser.

Stroketeamet är intakt på avdelning 17. Avdelning 16 har öppnat tre vårdplatser så att de har 27 vårdplatser.

Det totala antalet vårdplatser är därmed , enligt Region Västernorrland, oförändrat, även under perioden med tillfällig omfördelning. Avdelningarna i Sollefteå har under perioden begränsad möjlighet att ta hand om överbeläggningar.

Sedan den temporära lösningen genomfördes i april har en särskild rekryteringsgrupp arbetat för att säkra bemanningen till den 30 september, då planen är att gå tillbaka till ordinarie organisation.

I rekryteringsgruppen ingår chefer, verksamhetsutvecklare, HR-stöd, anställda och fackliga företrädare.

Arbetet har gett tre nyanställningar, men då fler har slutat räcker det ännu inte till för att säkra bemanningen i höst konstaterade Region Västernorrland så sent som i juni.

Vill bygga bredbandsbullerbyar

SOLLEFTEÅ Nu vill det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå satsa på moderna attraktiva bostäder för de som bor på landet. Detta i projektet Bredbandsbullerbyar. Bland...