Onsdag 15 juli 2020

Nordsverige

Överfallet skedde i anslutning till Hälsocentralen och äldreboendet på sjukhusområdet. Foto: HENRIK JOHANSSON

Fortfarande inga spår efter gärningsmannen

Tisdagen den 28 april skedde ett överfall mot en kvinnlig anställd i anslutning till ett äldreboende vid Hälsocentralen i Sollefteå. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

SOLLEFTEÅ · Published jun 17, 2020 at 06:15

Det var strax efter klockan 13 som en kvinnlig medarbetare överfölls när hon var på väg till äldreboendet vid Hälsocentralen.

Kvinnan knivhöggs kring nacken - och tog sig först in på en toalett. Därefter fick hon hjälp av kollegor och ambulans tillkallades.

Hon fördes till sjukhuset i Sundsvall med allvarliga skador inledningsvis - men fick redan under onsdagen lämna sjukhuset.

Senare på tisdagen greps en person - men under förhör hos Polisen kom besked från förundersökningsledaren att han skulle släppas.

Uppenbarligen hade då den misshandlade personen uppgett ett signalement som inte stämde överens med den gripne. Polisen gick ut med ett signalement på gärningsmannen efter att personen, som sedan frisläpptes, hade gripits.

– Vi har fått en del tips från allmänheten, säger kammaråklagare Chatarina Kjelsson som leder förundersökningen.

– Vissa tekniska underöskningar är gjorda och vi inväntar resultaten. Det är lång väntetid, men vi hoppas få svar inom ett par veckor, säger hon.

Lidl vill flytta till Hågesta

SOLLEFTEÅ Lidl:s planer på att bygga nytt på Hågestaområdet ligger kvar. En ansökan om att få anpassa detaljplanen för området har gått in till kommunen. Och nu väntar man på...

Ungdomsmottagningen blir mer digital

LÄNET Region Västernorrland vill nu se till så att ungdomar ska kunna få kontakt med ungdomsmottagningar även under sommaren. Även när regionen drar ned på verksamheten. Detta...

Handlarn som hjälper kunderna i coronatider

RESELE Så klart att mina kunder ska kunna handla. När Coronapandemin slog till i Sverige ställde han upp direkt, Andreas Margadant som för knappt ett år sedan tog över Resele...