Torsdag 19 september 2019

Nordsverige

Folkfest i Sollefteå när skidåkare prisades

Det var riktigt fullt med folk på torget i Sollefteå på lördagen då Sollefteås stjärnor på skidor prisades. Alla stora stjärnor var på plats förutom Frida Karlsson som redan en gång firats på torget.

SOLLEFTEÅ · Published apr 27, 2019 at 18:17

Här finns Brita Johansson Norgren som återigen vunnit långloppscupen och dessutom Vasaloppet.

Här fanns den mångåriga långloppsåkaren Jörgen Brink som nu slutar tävla på hög nivå. Här fanns Sebastian Samuelsson som även i år etablerat sig i världstoppen i skidskytte.

Och här fanns också Ebba Andersson på plats som i kamp med Frida Karlsson etablerat sig som landets bästa kvinnliga skidåkare och ser ut att h tagit över den platsen efter sundsvallsbon Charlotte Kalla. Detta med nio pallplatser i världscupen och stafettguldet i VM där tre av fyra åkare i laget bor i Västernorrland. Även om nu Ebba är i flyttagen.

Själv ska Ebba Andersson nu gå vidare och flytta till Östersund men klubben Sollefteå skidor lämnar hon inte. En mycket stark klubb på den kvinnliga sidan då Brita Johansson Norgren nu tycks bestämt sig för att fortsätta ännu en säsong.

–Nitton medaljer från SM och VM. Det är ju helt sjukt, konstaterade Sollefteå skidors ordförande Mia Karlsson, vars dotter är en av orsakerna till framgångarna.

Och till nästa år kommer Ebbas lillebror Fredrik Andersson att sätta stora spår, var så säker.

På plats för att hylla skidhjältarna fanns landshövding Berit Högman som genom sin make har rötter i Sollefteå.

Jour som kan göra nytta

SOLLEFTEÅ Kvinnojouren i Sollefteå behövs. Och i höst arrangerar man två föreläsningar för att informera om mäns våld mot kvinnor.