Söndag 31 maj 2020

Nordsverige

Ännu ett utegym i Sollefteå

Sollefteå får ytterligare ett utegym. Det finns dels ett på Hågestaön och nu finns också en i anslutning till skidstadion på Hallstaberget.

SOLLEFTEÅ · Published jul 16, 2019 at 06:15

Det var ett par år sedan som Sollefteå fick sitt första utegym. Detta utegym är helt byggt i trä och det ligger på Hågestaön vid det promenadstråk som är populärt både bland Sollefteåbor och turister.

Men nu får Sollefteå ytterligare ett utegym. Det ligger strax ovanför skidstadion. Och det är öppet för alla att komma och träna med trevlig utsikt.

Utegym eller utomhusgym är ett gym som är placerat på en allmän plats utomhus och som kan användas av alla året om, vanligen kostnadsfritt. Dessa är ofta en enklare variant än de gym som finns inomhus och utrustningen varierar.

Vissa är endast gjorda för att arbeta med sin egen kropp. Andra kan vara mer avancerade och innehålla träningsmaskiner byggda i exempelvis trä eller stål.

Det finns redan ett utegym i Sollefteå. Bakom detta ligger några privatpersoner som tillsammans med Svenska Turistföreningen Sollefteå tagit initiativ till gymmet.

De har byggt utegymmet med stockar av tall som man själva tagit hand om efter ett omfattande röjningsarbete på Hågestaön.

– Hit brukar vi gå att träna. Det ligger bra till och William tycker att det är roligt att lyfta på stockarnas. Skjuta björnar kallar han det, berättar hans mamma Cecilia Pansar från Sollefteå.

Det nya på Hallstaberget är byggt på ett annat sätt med många stålkonstruktioner.

Hundar tävlar virtuellt

SOLLEFTEÅ Draghundsföreningen Lag 42 Team Sollefteå bjuder in till en virtuell draghundstävling den 30 maj. Redan har över 8 000 intresseanmälningar inkommit via föreningens...

"Nu har vi nått toppen på epidemin"

LÄNET Antalet dödsfall av corona ökar nu i Västernorrland. Nu har dödssiffran stigit till 84 personer men enligt smittskyddsläkrare Hans Boman har vi troligen nu nått toppen på...

Hamres hopp är A och I

LÅNGSELE Nu tas nästa steg för att kunna etablera verksamhet, inriktat på datalagring, på Hamre industriområde i Långsele. Intressenter har hört av sig och och projektering för...

Kvinnojouren Amanda tror att ärenden kan ansamlas

SOLLEFTEÅ Kvinnojouren Amanda i Sollefteå har märkt att det är ganska lugnt på grund av coronapandemin - men skenet kan bedra: – Vi befarar att det kan komma en ansamling av...