Fredag 18 januari 2019

Nordsverige

Trubaduren Andreas Nilsson sjöng Dan Anderssons visor på ett mycket trovärdigt sätt. Foto: KJELL LARSSON

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

ÖRNSKÖLDSVIK · Published dec 13, 2018 at 13:15

Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den engelske Nobelpristagaren Rudygard Kippling och tonsatt av Dan Andersson.

Andreas Nilsson med sin mörka röst sjöng ”Omkring tiggarn från Luossa” på ett sådant sätt att det kändes precis som man satt där vid lägerelden och hörde tiggarens sång.

Det är många artister och grupper som spelat in Dan Anderssons visor. Jailbird Singers som är mest kända för ”Där björkarna susa” spelade in ”Jungman Jansson”, men nog faller Andreas Nilssons version mig mer i smaken.

Andreas Nilssons mörka djupa sångröst påminner om Totta Näslunds. Den griper tag i en och man gnolar på visorna då man går hem.

Gick hem var precis vad Andreas Nilsson gjorde på Kom In. Flera av Dan Anderssons dikter har Andreas tonsatt. I ”Den Gamle” visade Andreas prov på sin begåvning att skriva musik.

Vi kommer att få många fler tillfällen att lyssna på Andreas Nilsson framöver. Varför inte i en Dan Andersson Afton, där man samlas i en ring runt Andreas Nilsson som berättar om hårda tider i skogen och därtill sjunger Dan Anderssons visor om olika livsöden.

Allt längre skuggor

Snacket Norrsidan av sjön Ismunden ligger i skugga större delen av dagen men om en månad så vänder det och dagarna börjar sakteliga bli längre igen.

Vinterkänslan singlar ner

Snacket Äntligen kommer det lite snöflingor nerdalande mot marken, till glädje för både två och fyrbenta varelser.

PRO Mo avnjöt julbord på Ledings Bygdegård

Snacket Medlemmarna i PRO Mo åkte söndagen den  2/12 till Bygdegården i Leding för att äta julbord. Ett 70-tal medlemmar hade anmält sig till julbordry. Mona Kallin och Ulla Andersson tog...

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...