Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Lång tids förberedelse höll på göras om intet på grund av blodförgiftning. Men Christer Norman fokuserade på Super SM i bodybuilding och kunde åka hem med en bronsplacering. Foto: LINNEA FREDRIKSSON MOLÉN

Trotsade blodförgiftningen för brons i bodybuilding

BOLLSTABRUK · Published okt 3, 2018 at 15:00

I fredags kunde Christer Norman från Sel, Bollstabruk, erövra en bronsmedalj under Super SM 2018 i bodybuilding som avgjordes den gångna helgen i Västerås.

Då hade Christer dessutom kämpat mot blodförgiftning dagarna innan.

På tävlingsscenen har Christer inte stått sedan 2012, men nu låg siktet tydligt mot SM. Det visade sig dock inte bli en helt okomplicerad resa mot erövrandet av bronsplatsen.

Dels beroende på att den klass som Christer tävlar i slogs samman med fler klasser vilket bland annat innebar att han tävlade mot fem tidigare SM-vinnare.

Dels höll en blodförgiftning på att ställa till det rejält med möjligheterna att stå på tävlingsscenen. Detta i samband med älgjakten.

– Jag är älgjägare sedan barnsben och kvällen innan rakade jag mig. Man rakar ju hela kroppen och jag lyckades få ett litet sår på högerhanden, berättar Christer Norman i en intervju från tävlingarna som finns på Youtube.com.

Under älgjakten blev det en fälld älg som togs ur och sotades. Mer än så tänkte inte Christer på saken förutom att det började först klia på handen och sedan bränna mer och mer. Dagen därpå blev det mer och mer smärta från handen och upp för armen.

Det visade sig vara blodförgiftning, vilket föranledde intravenös antibiotika och ordination om vila. Som sedan snabbt följdes av blodförgiftning även i andra armen där antibiotikan sattes in.

En inte direkt spikrak väg till SM-tävlingarna med andra ord.

– Jag ska banne mig tävla. Har man deffat under fem månader, då ska jag tävla om jag så ska ta färdtjänst ner till SM, beskriver Christer Norman känslan kring ovissheten om han skulle mäkta med att tävla. Uppenbarligen ett bra val att trotsa motgångarna inte ge upp, utan istället medvetet fokusera och prestera. Resultatet blev en bronsplacering.

Många nya i styrelsen för HSB Tjäderby i Bredbyn

Snacket HSB i Bredbyn ligger väldigt centralt vid toget, med bara knappt hundra meter till de närmaste grannarna Hälsocentral och tandläkare och nära till matvaruaffärer. De två...

Fiskafänge under Anundsjörundan

Snacket För artonde året åkte flera hundra besökare runt i Anundsjö och besökte i första hand bygdelokaler i byarna där det visas hantverk, konst och man kan smörja kråset med gofika,...

Tröstefull dröm om vännen

Snacket En man berättar för mig hur han för någon tid sedan förlorade en kär och avhållen vän. De hade känt varandra sedan barndomen. På äldre dagar blev de som bröder. De hade en...