Fredag 14 december 2018

Nordsverige

Lång tids förberedelse höll på göras om intet på grund av blodförgiftning. Men Christer Norman fokuserade på Super SM i bodybuilding och kunde åka hem med en bronsplacering. Foto: LINNEA FREDRIKSSON MOLÉN

Trotsade blodförgiftningen för brons i bodybuilding

BOLLSTABRUK · Published okt 3, 2018 at 15:00

I fredags kunde Christer Norman från Sel, Bollstabruk, erövra en bronsmedalj under Super SM 2018 i bodybuilding som avgjordes den gångna helgen i Västerås.

Då hade Christer dessutom kämpat mot blodförgiftning dagarna innan.

På tävlingsscenen har Christer inte stått sedan 2012, men nu låg siktet tydligt mot SM. Det visade sig dock inte bli en helt okomplicerad resa mot erövrandet av bronsplatsen.

Dels beroende på att den klass som Christer tävlar i slogs samman med fler klasser vilket bland annat innebar att han tävlade mot fem tidigare SM-vinnare.

Dels höll en blodförgiftning på att ställa till det rejält med möjligheterna att stå på tävlingsscenen. Detta i samband med älgjakten.

– Jag är älgjägare sedan barnsben och kvällen innan rakade jag mig. Man rakar ju hela kroppen och jag lyckades få ett litet sår på högerhanden, berättar Christer Norman i en intervju från tävlingarna som finns på Youtube.com.

Under älgjakten blev det en fälld älg som togs ur och sotades. Mer än så tänkte inte Christer på saken förutom att det började först klia på handen och sedan bränna mer och mer. Dagen därpå blev det mer och mer smärta från handen och upp för armen.

Det visade sig vara blodförgiftning, vilket föranledde intravenös antibiotika och ordination om vila. Som sedan snabbt följdes av blodförgiftning även i andra armen där antibiotikan sattes in.

En inte direkt spikrak väg till SM-tävlingarna med andra ord.

– Jag ska banne mig tävla. Har man deffat under fem månader, då ska jag tävla om jag så ska ta färdtjänst ner till SM, beskriver Christer Norman känslan kring ovissheten om han skulle mäkta med att tävla. Uppenbarligen ett bra val att trotsa motgångarna inte ge upp, utan istället medvetet fokusera och prestera. Resultatet blev en bronsplacering.

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...

Lärorikt studiebesök vid Mittuniversitetet

Snacket Livslångt lärande kan ske på mångahanda vis. Ett är att förkovra sig via senioruniversitetets verksamhet. Enligt verksamhetsidén skall denna präglas av yppersta kvalitet samt...

Bollsta plats för höstmötet

Snacket Mötet inleddes med att Ann-Sofie Ingman hälsade dagens mötesdeltagare och gäster välkomna. Sex elever från Hola Folkhögskola under ledning av Magnus Engqvist sjöng en låt vardera....

Dimman sveper in

Snacket En närapå magisk känsla infinner sig när dis och dimma sveper in från Storsjön.