Söndag 20 oktober 2019

Nordsverige

Yogaläraren och musikern Linda Engström, tillika sångerska i gruppen Crash´n Recovery som hon har bildat tillsammans med sin man Robert Johansson, bjöd på musik. Foto: ANN-CHRISTIN TJERNSTRÖM

Trivsam ton för yogaavslutningen

FORSED · Published jul 3, 2019 at 13:40

På onsdagskvällen, närmare bestämt den 5/6 hölls terminsavslutning på vårterminens öppna yogaklassers vid Sitaram Yoga Shala i Forsed och med ledaren Linda Engström

Yoga till livemusik är en mera vanligt förekommande aktivitet utomlands där det anordnas längre yogaretreat. Vanligtvis är det då också andra musiker som håller i musiken medan en ledare håller i yogautövandet.

I det här fallet är yogaläraren Linda Engström musiker och sångare i gruppen Crash´n Recovery som hon har bildat tillsammans med sin man Robert Johansson.

De uppträder såväl som ett helt band och som vid det här tillfället, som duo där vi deltagare fick ta del av yogan till livemusik. Vi var förväntansfulla yogisar som hade samlats i Lindas yogashala,

Passet inleddes med att alla fick inta viloställningen och lyssna till lugn och sinnlig musik.

Därefter gjordes uppvärmande fria och stående rörelse till musik med högre puls och till sist åter vila till ytterst sinnlig musik.

Passet blev ungefär som att ligga mitt i en konsert med duktiga musiker och samtidigt få låta kroppen röra sig eller ligga i ställningar som är välgörande för kropp, själ och ande.

De längre nedstillande ställningarna var företrädesvis yinyoga och detta något som har varit den yogatyp som har erbjudits under flera av vårterminens tisdagar eller restorativeyoga.

Under måndagarna har det hållit nybörjarkurser och på onsdagarna lite mera krävande pass med hathayoga och vinyasa flow och som har ställt lite större krav på utövarna och dessutom med lite erfarenhet sedan tidigare.

Den musik som Linda och Roberth bjöd på var deras egna låtar:

”Blue horizon”, ”This horse ain’t dead yet”, ”Barricades Streets of Canmore”, ”Blue river” och ”Motherland”.

De bjöd också på en del covers som i deras framträdande nästan överträffade originalinspelningarna, Adeles ”Someone like you, Mando Diaos ”Strövtåg i Hembygden och Aviciis ”Wake me up” för att nämna ett urval.

Passet avslutade med mantrasång: Govinda.

Efter passet bjöds deltagarna upp till parets stora veranda där det bjöds på somrig sommartårta med hälsosamma och gluten-, mjölk- och sockerfria ingredienser och till det yogiteer att välja mellan.

Det blev en väldigt upplyftande och speciell upplevelse i musik, stillhet och rörelse.

Helt nya och en del väldigt trogna utövare hade samlats och gick hem från passet, nöjda och tillfredställda.

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...

Livaktiga Svedje IF bjuder upp till dans återigen

Snacket I Gideå ligger Svedjestugan som Svedje IFs klubbstuga kallas. Ute på landet är det inte bara att ropa på andra, utan här måste man ta tag i saker själva. Nu har föreningen väckt...

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.