Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Trädgårdsåret har inletts för Arnäs trädgårdsförening. Här med Charlotte Andersson som berättade om harmoni i trädgården.

Trädgårdsåret 2019 tar fart

ARNÄSVALL · Published maj 2, 2019 at 09:15

Nu inleder Arnäs trädgårdsförening sin verksamhet 2019 Den 26 februari genomfördes vårt årsmöte.

Lena Nyholm, som ingår i studierådet samt har Lenas Odlingar, inledde kvällen med ett underhållande kåseri på temat ”Lustfylld trädgård för alla sinnen”, ett tema som gäller för 2019.

Hon utgick från att ordet lustfyllt innebär en känsla, inte en etikett på trädgården. Som extra inspiration hade hon samma dag fått sitt Krav-tillstånd för sin odling.

Avslutningsvis ansåg Lena att för att odlingen ska kännas lustfylld, vare sig man odlar grönsaker, perenner eller enbart gräsmatta, är det allra viktigast att trädgårdens utformning känns rätt för ens egen skull, inte för någon annans.

Efter paus med god smörgåstårta och bildspel över förra årets aktiviteter inleddes förhandlingarna.

Tage Söderlind svingade hammaren galant och alla punkter genomfördes snabbt och lätt. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet efter att verksamhetsberättelse, ekonomisk rapport och revisionsberättelse framförts. Valberedningen har haft ett digert arbete då det blev byte på flera poster. 7 personer avtackades, några slutade helt som funktionär, några slutade i en grupp men är kvar i en annan.

Det blev flera nyval, två till styrelsen, två till studierådet, två till serveringskommittén, en till Blommornas dag-kommittén, en till valberedningen samt omval på övriga valbara poster.

Ordförande Karin Östman informerade om det nya medlemsregistret som är på gång samt om familjemedlemskap. 2019 års program presenterades i ett bildspel. Programpunkterna är utformade för att tilltala alla sinnen men också för själen. Det blir exempelvis föredrag om humleodling och öltillverkning, nyttoväxter samt trädgård som läkande miljö.

Sommarresan till piteå-trakten genomförs i augusti. Det kommer att bli en lång dag men förhoppningsvis kommer trädgårdarna mm att överglänsa avståndet. Det är viktigt att anmäla sig tidigt för att få plats i bussen. Kvällen avslutades med vinstdragning i det stora lotteriet.

Vad tog den varma sommaren vägen

Snacket Vart tog sommarvädret vägen? Från sol och 20 gradig värme till snö och minusgrader. Det är frågan som Martin Stugholm funderar över och säkert fler med honom.