Fredag 6 december 2019

Nordsverige

Tårtkalas på Hemlingsdagen när ICA-butiken firade 10-årsjubileum

HEMLING · Published aug 13, 2019 at 08:37

Nu är åter den trivsamma Hemlingsdagen till ända. Hela samhället fylldes med bilar rullande från när och fjärran. Ut steg förväntansfulla resenärer och tog sikte på loppis stånden.

Rundvandringen avslutades med en fikastund bakom den 10-årsjubilernade Ica-butiken. Till kaffet serverades goda bakelser. Barnen fick saft och kunde sedan förlusta sig i den stora hoppborgen. ICA-butikens utbud var stort. Med 10 % prissänkning i kassan blev det en strykande åtgång.

Bilisten hade dagen till ära sänkt med 10 % på hela sortimentet. En möjlighet som många tog till vara. Fram till bränslepumparna var fordonen ständigt i rörelse för att fylla sina bränsletankar. Även hos Bilisten bjöds det på fika.

Missionskyrkan hade öppnat portarna på vid gavel med ett stort utbud av saker. Som så många år tidigare serverades de populära nygräddade våfflorna.

Den efterföljande kvällsmiddagen och festen avslutades fram på nattimmarna. Hoppborgen hade lagt sig till rätta och alla tog sig hem för en behövlig vila.

Festområdet fick vila tyst och stilla med några få osålda regnbågar kvar i fiskbaljan. Den tidigare så populära rödingen drabbades ifjol av sjukdom på grund av det varma vädret, varför det i år fick bli regnbåge.

Tack vare många olika krafter och skratt, tillsammans med både vuxna och barn, städades området av under söndagen och Hemling återställdes till sitt ursprung.

Intresseföreningen och handlarna kunde därmed lägga årets Hemlingsdag till handlingarna.

Mysiga duon Munthers muntrar upp publiken

Snacket Ewy och Bror Munther är sanna glädjespridare vilka med utstrålning, lättsam jargong och stor musikalitet muntrar upp publiken. På Kom In torsdag fjortonde november var vi nästan...

Fågelprakt i vinterskogen

Snacket Olika dagsutflykter kring Brunflo såväl som Sundsjöåsen mellan Brunflo och Rissna och Kalmarskogen utanför Östersund gav upphov till fina bilder som minnen.

Katten Musse firar jul

Snacket Vår katt Musse tänder ljus lagom till 1:a advent.