Torsdag 19 september 2019

Nordsverige

Taktfullt från Elvis till Lisa Ekdahl

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 12, 2018 at 07:15

Oj, oj, oj, vad mycket man kan gå miste om utan att man vet om det. Ni som inte har träffat Jack White Gårdstedt har gått miste om mycket.

Sonen från Jonsered, som sedan två år bor i Örnsköldsvik.

Den 27 september blev det en trivsam afton på Örnsköldsviks Församlingshem. Erika Sjödin var mäkta stolt över att kunna presentera trubaduren Jack White Gårdstedt först ut i höstens tre musikcaféer.

Jack urskuldade sig för att han inte lyckats lära sig vår dialekt, men den fulltaliga publiken tyckte att han hade lyckats ganska bra.

Inte var det mycket kvar av göteborgskan, men den kan ju i och för sig fått sig en törn på vägen upp. Jack har på sin mors sida släktingar i Newcastle. Det är därifrån Jack stoppat in släktnamnet White.

Lite blygt satte sig Jack på en barstol och inledde med några Lisa Ekdahl låtar där jag fastnade mest för den sorgligt vackra ”Där ser du själv hur högt du når”.

Av Lisa Ekdahl har Jack lärt sig att man skall vara den man är och inte göra sig till.

Med andra ord, Jack är ett naturbarn som har lätt till skratt och skiner upp då applåderna kommer farande genom lokalen.

Totta Näslund har gjort stora intryck på Jack.  I Bob Dylan låten ”Bara om min älskade väntar” så hör man likheten tydligt,

Jack sjöng Elvis låtar på sitt eget lilla vis. Det blev aldrig så att man jämförde med The King, utan tänkte mer på hur Jack sjöng dem, som ”Burning Love”, ”In The Ghetto” och de tidiga Elvislåtarna ”That’s all right mama” och ”Heart Break Hotel”.

I publiken fanns Inga Öhrling som på sin 90-årsdag uppvaktades av den hemliga gästen Jack White Gårdstedt. Inga ville på nytt få höra ”Vara Nära”.

En låt som Jack skrev då han var i Rio de Janeiro och strosade på Coca Cabana.  En mycket fin avslutning på kvällen, där Jacks varma leende trängde rakt in i själen.

Gott folk, missa inte att gå på Jack White Gårdstedt spelning nästa gång ni får tillfälle.

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.