Söndag 29 november 2020

Nordsverige

Succé för Navets teatergrupp

KRAMFORS · Published nov 1, 2020 at 06:15

Teaterföreställning med brukare och personal från Navet, gjorde under ledning av teaterpedagogen, Agneta Holmström, en bejublad föreställning på Babelsberg.

Citatet ”Bättre sent än aldrig”, har väl aldrig passat bättre än torsdagen den 22/10, då föreställningen som teatergruppen Disa vid Navet i Kramfors, äntligen fick framföra sin föreställning ” TV-kväll”.

Den skulle ha hållits under våren men fick flyttas fram på grund av rådande omständigheter. I torsdags var det äntligen dags för anhöriga och andra att i begränsat antal, få ta del av vad gruppen hade repat under en längre tid.

Agneta Holmström, teaterpedagog, har tillsammans med brukare och personal arbetet fram det material, som vi fick ta del av. Så här kunde vi läsa i programbladet: ” Den här föreställningen är det ingen som skrivit manus till. Mycket har förstås vuxit fram genom teatergruppens improvisationer, men alla som är med har bidragit med idéer, önskemål, kostym och rekvisita.

Vi har utmanat och lyft varandra, spånat och skrattat tillsammans.

Själva processen är det som verkligen räknas och allt kommer kanske inte att synas. Mycket sker fortfarande inuti så….titta lite extra noga efter alla guldkorn.”

Handlingen utspelar sig i ett vardagsrum där två döttrar lämnas ensamma då barnvakten, som skulle titta till dem medan föräldrarna är borta, gör något helt annat än att se till barnen.

Flickorna turas om att ha kommandot över fjärrkontrollen och börjar se olika program från; Bollibompa, Fem myror är fler än fyra elefanter, Saltkråkan och Idol.

Efter pausen, där personalen serverade fikat direkt vid platserna, följde; Nyheter med sport och väder, Grevinnan och betjänterna, Baren samt slutligen thrillern;Gräsklipparen brinner.

Såväl brukare som personal fanns med på scenen, bakom kulisserna eller hjälpte till med rekvisita. Samspelet mellan brukarna, personalen och regissören visade på stor interaktion. Det gick inte heller att ta miste om hur roligt de har tillsammans vilket även spred sig till oss i publiken. 

Musikafton för Operation Smile

Snacket Det blev ekonomisk succé för Jan Sparring-kvällen i Gullängets kyrka onsdag 7 oktober. Monika Olofsson på pastorsexpeditionen redovisar att 10 409 kr går till Operation Smile.  ...

Skildrade norrländskt författarliv

Snacket Knappast någon kan recitera Helmer Grundström (1904-1986) bättre än Dick Olofsson i Örnsköldsvik. Vid ett möte i Vardagsrummet lyfte han fram författaren på ett helt förträffligt...

Nostalgi under musikalisk kväll med Elvis-minnen

Snacket Nätra Hembygdsförening bjöd in till ”Elvis in Memory” i Entrébyggnaden, Bjästa onsdag 11 november. På grund av den rådande Coronasituationen och stor efterfrågan så blev det både...

Ljuvlig höstkänsla i väntan på krubbans högiva

Snacket Medans solen sakta sänker sig över Ljungans dalgång på Prinstorpet, Torpshammar och en lätt dimma lägger sig i dalen så väntar Knut-Erik Erikssons Nordsvenska...

Chris O’Berg i Nätra kyrka

Snacket 20:e trefaldighet (25 oktober) var i år en gråmulen dag som Chris O’Berg Band från Härnösand lättade upp i Nätra kyrka där Jenz Grensjö predikade om olika sorters relationer. Alla...