Tisdag 15 oktober 2019

Nordsverige

Skickliga Sven Rogers i kalasform

ARNÄS · Published sep 9, 2019 at 15:15

Från plats till plats kalasar sig Sven Rogers fram i höst. Det började den 6 augusti på sommarfesten vid kanotcentralen där PRO Själevad festade tillsammans med 30-åringen Själevadsposten. Festligt blev det, så nu är Sven-Rogers inbokade till PRO Själevads 70-årsfirande på Brux i oktober.

I en fullsatt IOGT-NTO lokal i Åte var det därefter surströmmingskalas tillsammans med Hjärtlung, innan kosan styrdes mot Arnäs. Den 28 augusti hade SPF Arnäs sin årliga surströmmingsfest på Arnäs Hembygdsgård.

Innan det var dags att hugga in på strömmingen så körde man tillsammans med körsångaren Gunilla Ekenberg ett par surströmmingsvisor för att komma upp i varv. Ett 40-tal SPF-are tog sedan för sig av läckerheterna på det uppdukade bordet.

De smäktande danslåtarna inleddes med ”Ett steg för långt”. Inte alls för långt tyckte Siri Strandberg då vi dansade förbi orkestern. Det är aldrig för sent att bjuda upp. Siris pappa Alfons Nordin var kusin med min morfar Fredrik Nordin och samtalet med Siri flöt på bra. Det som är bra med Sven-Rogers är att de spelar lagom högt så att man kan samtala med sin partner utan att behöva skrika.

Sven-Rogers utvecklas hela tiden. Efter skivan ”Det är aldrig för sent” som släpptes för knappt 1 år sedan har man fyllt på med en drös nya slagdängor. Att Sven-Rogers gör skäl för namnet ”Lilla Donnez” råder det inget tvivel om. De spelar mycket ur deras repertoar och jag fastnade speciellt för ”Saknar Maria” fast det verkade som att ”Förbannad, förlorad och förälskad” gick hem allra bäst i Arnäs. Så är det i livet. Inget gör så ont som en förlorad kärlek och inget gör så gott som en vunnen kärlek och en ”Magisk natt i Köpenhamn”.

Sven-Rogers är utan tvekan i kalasform. De ser fram emot att få fart på bjudningsdanserna efter mångårig stiltje. Först ut blir Bjudningsdansen i Svedjestugan den 5 oktober. Plats finns för 70 personer i den mysiga stugan inne i Gideå skogen vid fotbollsplanen. En nostalgisk kväll med smörgåstårta, lotteri, fika, men framförallt dans fram till midnatt utlovas av arrangörerna Mattias Sällström och Sven-Erik Gidlund i Svedje IF.

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...

Livaktiga Svedje IF bjuder upp till dans återigen

Snacket I Gideå ligger Svedjestugan som Svedje IFs klubbstuga kallas. Ute på landet är det inte bara att ropa på andra, utan här måste man ta tag i saker själva. Nu har föreningen väckt...

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.