Torsdag 23 maj 2019

Nordsverige

Satte ”Vänliga Veckan” i fokus

ÖRNSKÖLDSVIK · Published feb 22, 2019 at 18:46

Kören Sångglädje med Margot Ehlin behöver bara visa upp sig på Kom In så blir alla glada.

Tur eller skicklighet i bokningen av ”Sångglädje” under ”Vänliga Veckan” spelar ingen roll för succé blev det i alla fall.

En publik på cirka 50 personer fick höra en mycket påläst Margot Ehlin berätta om hur ”Vänliga veckan” kom till år 1946 då en trafikräknare bara såg 12 bilister som log medan resten såg ut som de var på väg till en begravning,

Margot Ehlin har skrivet manus till programmet ”De gamla örhängena”. Damerna i kören bär samtliga väl tilltagna örhängen till de populära sångerna (örhängena/evergreens), allt för att behaga publiken.

Med den andliga sången ”Räck mig din hand vi har samma väg att gå” visade Sångglädje direkt den rätta vägen. Publiken sjunger med, med eller utan sånghäften.

Med allsång utsöndras endorfiner som ger kroppen harmoni. Man rycks med av Sångglädje och det blev till och med lite dans inför kören. Gunilla Ekenberg är körens egen lilla sångfågel. Med ”Swing it magistern” skriven av Kai Gullmar 1940, så svängde det lika skönt som i filmen med samma namn där sångerskan var Alice Babs.

Glada lämnade vi Kom In för den här gången. Gladast av alla var nog Margot Ehlin som lyckades få alla att bli så glada på ”Vänliga veckan” att det vart sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne.

Vad tog den varma sommaren vägen

Snacket Vart tog sommarvädret vägen? Från sol och 20 gradig värme till snö och minusgrader. Det är frågan som Martin Stugholm funderar över och säkert fler med honom.