Måndag 22 oktober 2018

Nordsverige

Sara sjunger jazz på sitt eget vis

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 11, 2018 at 08:24

Sara Karlsson har gjort sig känd som körledare för Västansjö Manskör och fyra olika PRO körer. Sara uppträder ensam och ihop med sambon Stefan Sjölander vid mindre tillställningar.

Det senaste är att Sara sjunger jazz till pianoackompanjemang av Anders Bergquist. Den 19 september på Träffpunkten i Bredbyn och den 22 september på UHs lördagsjazz.

Sara sjunger stilrent och vackert välkända jazzlåtar på ett poppigt sätt. Det passar utmärkt in i UHs miljö en lördag eftermiddag i september.

Spelningen är uppdelad i två 45 minuters pass med vardera 10 låtar. Folk kommer och går under tiden. Själv kom jag lagom till att andra halvlek inleddes med ”The days of wine and roses” där Sara sjunger med samma känsla som Frank Sinatra gjorde.  

I Monikas vals påminner Sara om Monica Zetterlund. Så där rullar det på hela vägen för Sara. Avslutningen med de välkända låtarna ’“On the sunny side of the street”, “Georgia”, ”Bye bye blackbird” och “Vilken underbar värld” sätter Sara klockrent.

Sången är Saras styrka medan orutinen kommer fram i scenvanan av förståliga skäl. Det kommer, var så säkra, i takt med nya framträdanden. Ö-vik behöver fler jazzsångerskor och Sara Karlsson är ett välkommet tillskott.

Från rabatt till kompost

Snacket Sommarens trivselväxter, planterade vid konstverket Nål och tråd på torget i Bredbyn, har gjort sitt. Lin och blåklint dras upp och transporteras till kommunens kompost vid...

Äpplets dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Tisdagen den 25 september hade Arnäs trädgårdsförening ett mycket intressant och lärorikt föredrag om ”Fruktträd och dess skadegörare”. Föreläsare var Katarina Lind från Umeå. Hon...

David Wahlén en virtuos på dragspel

Snacket Vid PRO Arnäs medlemsmöte den 18 september i Arnäs Församlingshem spelade David Wahlén dragspel så himmelskt vackert att det framkallade rysningar. Att David använde den jämtska...