Fredag 14 december 2018

Nordsverige

Sara sjunger jazz på sitt eget vis

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 11, 2018 at 08:24

Sara Karlsson har gjort sig känd som körledare för Västansjö Manskör och fyra olika PRO körer. Sara uppträder ensam och ihop med sambon Stefan Sjölander vid mindre tillställningar.

Det senaste är att Sara sjunger jazz till pianoackompanjemang av Anders Bergquist. Den 19 september på Träffpunkten i Bredbyn och den 22 september på UHs lördagsjazz.

Sara sjunger stilrent och vackert välkända jazzlåtar på ett poppigt sätt. Det passar utmärkt in i UHs miljö en lördag eftermiddag i september.

Spelningen är uppdelad i två 45 minuters pass med vardera 10 låtar. Folk kommer och går under tiden. Själv kom jag lagom till att andra halvlek inleddes med ”The days of wine and roses” där Sara sjunger med samma känsla som Frank Sinatra gjorde.  

I Monikas vals påminner Sara om Monica Zetterlund. Så där rullar det på hela vägen för Sara. Avslutningen med de välkända låtarna ’“On the sunny side of the street”, “Georgia”, ”Bye bye blackbird” och “Vilken underbar värld” sätter Sara klockrent.

Sången är Saras styrka medan orutinen kommer fram i scenvanan av förståliga skäl. Det kommer, var så säkra, i takt med nya framträdanden. Ö-vik behöver fler jazzsångerskor och Sara Karlsson är ett välkommet tillskott.

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...

Lärorikt studiebesök vid Mittuniversitetet

Snacket Livslångt lärande kan ske på mångahanda vis. Ett är att förkovra sig via senioruniversitetets verksamhet. Enligt verksamhetsidén skall denna präglas av yppersta kvalitet samt...

Bollsta plats för höstmötet

Snacket Mötet inleddes med att Ann-Sofie Ingman hälsade dagens mötesdeltagare och gäster välkomna. Sex elever från Hola Folkhögskola under ledning av Magnus Engqvist sjöng en låt vardera....

Dimman sveper in

Snacket En närapå magisk känsla infinner sig när dis och dimma sveper in från Storsjön.