Söndag 16 juni 2019

Nordsverige

Sara sjunger jazz på sitt eget vis

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 11, 2018 at 08:24

Sara Karlsson har gjort sig känd som körledare för Västansjö Manskör och fyra olika PRO körer. Sara uppträder ensam och ihop med sambon Stefan Sjölander vid mindre tillställningar.

Det senaste är att Sara sjunger jazz till pianoackompanjemang av Anders Bergquist. Den 19 september på Träffpunkten i Bredbyn och den 22 september på UHs lördagsjazz.

Sara sjunger stilrent och vackert välkända jazzlåtar på ett poppigt sätt. Det passar utmärkt in i UHs miljö en lördag eftermiddag i september.

Spelningen är uppdelad i två 45 minuters pass med vardera 10 låtar. Folk kommer och går under tiden. Själv kom jag lagom till att andra halvlek inleddes med ”The days of wine and roses” där Sara sjunger med samma känsla som Frank Sinatra gjorde.  

I Monikas vals påminner Sara om Monica Zetterlund. Så där rullar det på hela vägen för Sara. Avslutningen med de välkända låtarna ’“On the sunny side of the street”, “Georgia”, ”Bye bye blackbird” och “Vilken underbar värld” sätter Sara klockrent.

Sången är Saras styrka medan orutinen kommer fram i scenvanan av förståliga skäl. Det kommer, var så säkra, i takt med nya framträdanden. Ö-vik behöver fler jazzsångerskor och Sara Karlsson är ett välkommet tillskott.

Många nya i styrelsen för HSB Tjäderby i Bredbyn

Snacket HSB i Bredbyn ligger väldigt centralt vid toget, med bara knappt hundra meter till de närmaste grannarna Hälsocentral och tandläkare och nära till matvaruaffärer. De två...

Fiskafänge under Anundsjörundan

Snacket För artonde året åkte flera hundra besökare runt i Anundsjö och besökte i första hand bygdelokaler i byarna där det visas hantverk, konst och man kan smörja kråset med gofika,...

Tröstefull dröm om vännen

Snacket En man berättar för mig hur han för någon tid sedan förlorade en kär och avhållen vän. De hade känt varandra sedan barndomen. På äldre dagar blev de som bröder. De hade en...