Lördag 17 november 2018

Nordsverige

Sångfolket rockade loss ordentligt

GULLÄNGET · Published okt 18, 2018 at 12:15

Sångfolket med Erling Unander drog mycket folk till PRO Gullängets månadsmöte den 3 oktober i en fullsatt församlingssal i Gullängets kyrka.

Elva låtar blev det i en välkomponerad kompott uppdelad i två delar. Först tog man ”Farväl till sommaren. Sedan klämde man till med ”Ulla Jonsson hon hade en gammal bil”. Ulla Jonsson som sjunger i Sångfolket är dotter till ”Pennskaftet” i Norrmesunda.

Generna genererar den ena fyndigheten efter den andra. På Facebook kommer Ulla varje dag ut med en ny underfundighet, som gillas med tummen upp och ”WoW”. Owe Thörnqvists låt hade Ulla gjort egen text på, som gillades med skratt och applåder av PRO medlemmarna.

Erling Unander jobbar hårt med damerna i Sångfolket för att få in dem på country spåret. För att ta det från början så har Erling i låten ”När countryn kom till Skåne” bytt Skåne till Ö-vik och nu har Sångfolket kommit med den till PRO Gullänget. Ytterligare två countrybitar blev det, Lasse Stefanz ”Oklahoma” och Mats Rådbergs ”Den vita duvan”.

Direkt efter kaffet satte sig Ulla Jonsson bredvid Erling. Tillsammans sjöng de i stämmor Totta Näslunds ”Han kom hem”. Ytterligare en sida av Ulla Jonsson kom fram.

Erling Unander har en viss förkärlek till det som är gammalt. I sommarcaféet sjöng Erling Mikael Wiehes ”Jag vill bara va en gammal man”.

Inte såg vi någon gammal man, utan en stilig uppklädd gentleman. Idag blev det den mustiga ”Gammelälgen” med text av Nils Parling och musik av Stanley Holmer.

Olga Back var på besök. Hon berättade vad hon gjort med pengarna som kom in vid musikcaféet ordnat av PRO Gullänget i kyrkan 29 april. Ukrainas egen lilla ängel stod framme i kyrkan och tindrade.

Sångfolket sjöng Mikael Wiehes ”En ängel steg ned ifrån himlen”.

Samarbetet mellan PRO Gullänget och Olga Back är gott. Under mötet kom 1800 kronor in för att köpa in garn som Inger Jensen behöver i Sticka Virka gruppen, där allt skänks till Olga Backs hjälpverksamhet i Ukraina.

Hösten bara fortsätter

Snacket Fina höstdagar kommer och går, alla är de värt att ta var på. Det är kanske då naturen är som grannast och mest färgrik.

En afton med nygamla sångare i Isladan

Snacket I Isladan i Bjästa den 11 oktober kom 12 damer och 6 herrar indansande till Sara Karlssons hurtfriska pianotoner i en Klöversnoa av Ted Gärdestad. PRO Bjästas kör New Old Singers...

PRO Mos medlemsmöte

Snacket Medlemmar i PRO Mo samlades för medlemsmöte på MIK:s klubbstuga i Moliden onsdagen den 17/10. Ordförande Ernst Bergman hälsade alla välkomna . Dagordningen för mötet genomgicks...

Inspirerande om att se möjligheter

Snacket Ingenting är omöjligt bara vi vågar att anta utmaningarna. Det är en livsvisdom som vi tar med oss i verksamheten inom PRO efter distriktets Framtidskonferens den 10 oktober. Det...