Måndag 19 augusti 2019

Nordsverige

Sångfolket rockade loss ordentligt

GULLÄNGET · Published okt 18, 2018 at 12:15

Sångfolket med Erling Unander drog mycket folk till PRO Gullängets månadsmöte den 3 oktober i en fullsatt församlingssal i Gullängets kyrka.

Elva låtar blev det i en välkomponerad kompott uppdelad i två delar. Först tog man ”Farväl till sommaren. Sedan klämde man till med ”Ulla Jonsson hon hade en gammal bil”. Ulla Jonsson som sjunger i Sångfolket är dotter till ”Pennskaftet” i Norrmesunda.

Generna genererar den ena fyndigheten efter den andra. På Facebook kommer Ulla varje dag ut med en ny underfundighet, som gillas med tummen upp och ”WoW”. Owe Thörnqvists låt hade Ulla gjort egen text på, som gillades med skratt och applåder av PRO medlemmarna.

Erling Unander jobbar hårt med damerna i Sångfolket för att få in dem på country spåret. För att ta det från början så har Erling i låten ”När countryn kom till Skåne” bytt Skåne till Ö-vik och nu har Sångfolket kommit med den till PRO Gullänget. Ytterligare två countrybitar blev det, Lasse Stefanz ”Oklahoma” och Mats Rådbergs ”Den vita duvan”.

Direkt efter kaffet satte sig Ulla Jonsson bredvid Erling. Tillsammans sjöng de i stämmor Totta Näslunds ”Han kom hem”. Ytterligare en sida av Ulla Jonsson kom fram.

Erling Unander har en viss förkärlek till det som är gammalt. I sommarcaféet sjöng Erling Mikael Wiehes ”Jag vill bara va en gammal man”.

Inte såg vi någon gammal man, utan en stilig uppklädd gentleman. Idag blev det den mustiga ”Gammelälgen” med text av Nils Parling och musik av Stanley Holmer.

Olga Back var på besök. Hon berättade vad hon gjort med pengarna som kom in vid musikcaféet ordnat av PRO Gullänget i kyrkan 29 april. Ukrainas egen lilla ängel stod framme i kyrkan och tindrade.

Sångfolket sjöng Mikael Wiehes ”En ängel steg ned ifrån himlen”.

Samarbetet mellan PRO Gullänget och Olga Back är gott. Under mötet kom 1800 kronor in för att köpa in garn som Inger Jensen behöver i Sticka Virka gruppen, där allt skänks till Olga Backs hjälpverksamhet i Ukraina.

Ett nytt besöksmål i Ramsele

Snacket Ramsele Hembygdsförening hade den tredje augusti inbjudit den historieintresserade allmänheten till återinvigning av ”Ovanmokurvan”. Ett fyrtio-tal personer hade hörsammat...