Fredag 15 november 2019

Nordsverige

Ronnie och Pär-Åke lyfte lokalen

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 24, 2019 at 09:36

Allt från Elvis till Glenn Miller fick IOGT-NTO lokalen att lyfta 8 oktober då Ronnie Sahlén för tredje gången på lite drygt ett halvår kom till Bergsgatan.

Äntligen fick Ronnie med sig sin inspiratör Pär-Åke Stockberg. Ett plus ett blev lika med tre den här kvällen. Båda drar var för sig fulla hus, så då är det lätt som en plätt att räkna ut att de tog hela lokalen med storm.

Mil efter mil Norrlandskusten upp och ned i ”Serenad” har gjort att de känner varandra utan och innantill.

Ronnie är autodidakt medan Pär-Åke är utbildad musiklärare. Det är Pär-Åke som skapar bakgrunderna i duon ”Serenad”, så att det skall låta som det är minst tio man på scen.

Att Pär-Åke är en fena på saxofon känner alla till. På Bergsgatan överraskade Pär-Åke med att på klarinett spela Mr Acker Bilks ”Stranger on the shore”. En av kvällens längsta applåder följde.

Det musikaliska snillet står Pär-Åke för. Hans saxofonsolo i upphottade ”Klas Göran” gör att alla andra versioner förbleknar.

Att Pär-Åke på sitt elpiano i ”That’s alright Mama” kan härma Jerry Lee Louis tillhörde också höjdpunkterna, liksom saxofonsolot ”In the Mood” som aldrig höll på att ta slut, för publiken eldade på gång på gång, så det var bara för Pär-Åke att fortsätta ett varv till.

Fixstjärnan är dock Ronnie med sin guldstrupe. Vi fick många prov på det under kvällen. Elvis ligger som en smäck, men det som frågas mer och mer efter är Gunnar Wiklund.

Det får vara hur det vill med det, ty Ronnie ger sig på vad som helst, som att överraska med Gulli-Gullan på begäran av en i publiken. Kvällen var full av överraskningar och folk kom fram till mig och sa: Kjell, du måste göra om det här. Det här är det bästa vi varit med om. Ja så får det bli, absolut.

Det blev inga blommor till Ronnie&Pär-Åke utan i stället ”Brända Takets” skivor ”Slitna skor” som tack för allt Ronnie Sahlén gjort för att lyfta Bergsgatan, så det nu har blivit ett begrepp att räkna med.

Kvällen inleddes med Elvis ”Welcome to my world” och avslutades med Elvis ”American Trilogy” till stående ovationer. Däremellan allt mellan himmel och jord i tre timmar med 32 olika shownummer där Ronnie Sahlén var på spexhumör och drog med sig Pär-Åke Stockberg på nya bus.

Multrå kyrka fylldes av ljuvliga toner från kören

Snacket Den 27 oktober arrangerades ”Hela kyrkan sjunger”. Denna form av gudstjänst är mycket uppskattad i både i Svenska kyrkan och frikyrkan och samlar mycket folk. Programmet...

Twin Flames flammade upp och uppskattades i Hållängets kyrka

Snacket Twin Flames är en duo som nyligen dykt upp på nöjesarenan. Det står för dubbla lågor, där den ena lågan Erling Unander har rötterna från 60-talet i The Balubas där han var basist...

Trivsamt medlemsmöte i Moliden med PRO Mo

Snacket PRO Mo hade bjudit in sina medlemmar till medlemsmöte på MIK:s klubbstuga i Moliden onsdagen den 16/ 10. Ordförande Ernst Bergman hälsade alla välkomna dagens medlemsmöte. Dagens...

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...