Onsdag 16 oktober 2019

Nordsverige

I mitten av juni välkomnades fyra präster och fyra diakoner till Härnösands stift. Foto: PRESSBILD

Präster och diakoner välkomnades

HÄRNÖSAND · Published jul 4, 2019 at 17:17

Härom helgen välkomnade Härnösands stift fyra präster och fyra diakoner till tjänst i Svenska kyrkan. De vigdes i Härnösands domkyrka vid en högtid som leddes av biskop Eva Nordung Byström. De nya medarbetarna börjar arbeta i församlingar i Jämtland och Västernorrland.

Att vigas till en tjänst i Svenska kyrkan innebär, enligt Härnösands stifts etiska riktlinjer för vigningstjänsten, en kallelse och livslång hållning som innebär ett särskilt ansvar gentemot Gud, kyrkan och medmänniskorna.

Dessa är de nya medarbetarna i Härnösands stift.

Karin Gustafsson, 54 år, är uppväxt i Västergissjö i Gideå. Hon har tidigare arbetat med bland annat personalfrågor. Nu har hon arbetat som kantor i Arnäs, Gideå Trehörningsjö pastorat sedan 2004. Där börjar hon också sin nya tjänst som diakon.

Sara Holmberg, 54 år, är bosatt i Kovland utanför Sundsvall. Hon har tidigare jobbat inom skolan och vården. De senaste åren har hon varit personlig assistent. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Sundsvalls församling.

Jenny Nordén, 46 år, från Sundsvall har de senaste 13 åren arbetat som församlingsassistent och diakoniassistent i Sköns församling. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Torps församling i Fränsta.

Helén Sjödin, 56 år, är bosatt i Rödön i Krokoms kommun, uppväxt i Kalmar. Hon har tidigare arbetat som arbetsterapeut och
nu senast som diakoniassistent i Rödöns församling. Hon kommer att börja jobba som diakon i Krokoms pastorat.

Annica Strindin, 51 år, är bosatt i Lo i Nyland och har tidigare bland annat jobbat som behandlingsassistent och på begravningsbyrå. Hon är uppväxt i Vasa i Finland. Hon börjar nu sin tjänst som präst i Härnösands pastorat.

Sofia Strinnholm, 31 år, är uppväxt i Haverö i Ånge kommun. Hon har tidigare arbetat inom Svenska kyrkan i Arnäs, Gideå och Trehörningsjö pastorat och i Östersunds församling. Nu kommer hon att börja sin första tjänst som präst i Krokoms pastorat.

Markus Östlund, 28 år, är uppväxt i Nordingrå men har bott i Umeå under sina studier. Han kommer att börja sin tjänstgöring som präst i Grundsunda församling.

Senitha Olsson, 53 år, och är uppväxt i Västeralnö i Örnsköldviks kommun men har varit bosatt i Västerbotten där hon arbetat som präst inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) i 26 år. Nu tas hon emot som präst i Svenska kyrkan och kommer att börja arbeta på Mellansels folkhögskola samt i Anundsjö och Skorpeds församlingar.

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...

Livaktiga Svedje IF bjuder upp till dans återigen

Snacket I Gideå ligger Svedjestugan som Svedje IFs klubbstuga kallas. Ute på landet är det inte bara att ropa på andra, utan här måste man ta tag i saker själva. Nu har föreningen väckt...

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.