Tisdag 16 juli 2019

Nordsverige

I mitten av juni välkomnades fyra präster och fyra diakoner till Härnösands stift. Foto: PRESSBILD

Präster och diakoner välkomnades

HÄRNÖSAND · Published jul 4, 2019 at 17:17

Härom helgen välkomnade Härnösands stift fyra präster och fyra diakoner till tjänst i Svenska kyrkan. De vigdes i Härnösands domkyrka vid en högtid som leddes av biskop Eva Nordung Byström. De nya medarbetarna börjar arbeta i församlingar i Jämtland och Västernorrland.

Att vigas till en tjänst i Svenska kyrkan innebär, enligt Härnösands stifts etiska riktlinjer för vigningstjänsten, en kallelse och livslång hållning som innebär ett särskilt ansvar gentemot Gud, kyrkan och medmänniskorna.

Dessa är de nya medarbetarna i Härnösands stift.

Karin Gustafsson, 54 år, är uppväxt i Västergissjö i Gideå. Hon har tidigare arbetat med bland annat personalfrågor. Nu har hon arbetat som kantor i Arnäs, Gideå Trehörningsjö pastorat sedan 2004. Där börjar hon också sin nya tjänst som diakon.

Sara Holmberg, 54 år, är bosatt i Kovland utanför Sundsvall. Hon har tidigare jobbat inom skolan och vården. De senaste åren har hon varit personlig assistent. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Sundsvalls församling.

Jenny Nordén, 46 år, från Sundsvall har de senaste 13 åren arbetat som församlingsassistent och diakoniassistent i Sköns församling. Hon kommer nu att börja arbeta som diakon i Torps församling i Fränsta.

Helén Sjödin, 56 år, är bosatt i Rödön i Krokoms kommun, uppväxt i Kalmar. Hon har tidigare arbetat som arbetsterapeut och
nu senast som diakoniassistent i Rödöns församling. Hon kommer att börja jobba som diakon i Krokoms pastorat.

Annica Strindin, 51 år, är bosatt i Lo i Nyland och har tidigare bland annat jobbat som behandlingsassistent och på begravningsbyrå. Hon är uppväxt i Vasa i Finland. Hon börjar nu sin tjänst som präst i Härnösands pastorat.

Sofia Strinnholm, 31 år, är uppväxt i Haverö i Ånge kommun. Hon har tidigare arbetat inom Svenska kyrkan i Arnäs, Gideå och Trehörningsjö pastorat och i Östersunds församling. Nu kommer hon att börja sin första tjänst som präst i Krokoms pastorat.

Markus Östlund, 28 år, är uppväxt i Nordingrå men har bott i Umeå under sina studier. Han kommer att börja sin tjänstgöring som präst i Grundsunda församling.

Senitha Olsson, 53 år, och är uppväxt i Västeralnö i Örnsköldviks kommun men har varit bosatt i Västerbotten där hon arbetat som präst inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) i 26 år. Nu tas hon emot som präst i Svenska kyrkan och kommer att börja arbeta på Mellansels folkhögskola samt i Anundsjö och Skorpeds församlingar.

Vackerlandet håller öppet hus

Snacket Vid styrelsemöte den 14 maj planerade styrelsen för att välkomna besökare till Byströms släktgård östra Högland, lördagarna 27 juli och 24 augusti. Högland ligger ca 2,8 mil...

Präster och diakoner välkomnades

Snacket Härom helgen välkomnade Härnösands stift fyra präster och fyra diakoner till tjänst i Svenska kyrkan. De vigdes i Härnösands domkyrka vid en högtid som leddes av biskop Eva...

Lyste upp på Pionens Dag

Snacket Den 18 juni är Pionens Dag. Pioner är tåliga och tacksamma trädgårdsblommor som sedan en handfull år tillbaka ståtar med en egen förening i Sverige med syfte att sprida kunskap om...

Trivsam ton för yogaavslutningen

Snacket På onsdagskvällen, närmare bestämt den 5/6 hölls terminsavslutning på vårterminens öppna yogaklassers vid Sitaram Yoga Shala i Forsed och med ledaren Linda Engström Yoga till...

Många nya i styrelsen för HSB Tjäderby i Bredbyn

Snacket HSB i Bredbyn ligger väldigt centralt vid toget, med bara knappt hundra meter till de närmaste grannarna Hälsocentral och tandläkare och nära till matvaruaffärer. De två...