Torsdag 28 maj 2020

Nordsverige

Även bakning har Johnny Löfstrand hunnit med och det förväntas bli fler gånger. Foto: PIXABAY

Positiva tankar i en besvärlig tid

SOLLEFTEÅ · Published apr 3, 2020 at 01:15

Dagligen matas vi av media med uppgifter om hur fler och fler drabbas av Coronaviruset och om att vi är en riskgrupp. Vi skall vara rädda om oss och inte i onödan utsätta oss för risker.

Ändå kan jag inte komma från tanken att vi som pensionärer har det ganska bra om inte bäst av alla i Sverige idag. Vi riskerar inte att bli permitterade, det kommer inga varsel om uppsägningar och pensionen kom som vanligt.

Det ser ut som att den skall komma även månaderna framöver. Vi har alla tak över huvudet, mat på bordet och får den hjälp vi behöver av släkt och vänner eller alla kämpande hemtjänstmedarbetare som går och handlar åt oss.

Så varför klaga i en för många svår tid. Det är ju nu vi får tid till att ta den extra promenaden i stället för att gå på ett månadsmöte i PRO.

Dock kan för många ensamheten bli lite svår för en del och så även för mig. Men jag har bestämt mig, jag skall nu göra alla de saker som jag inte tyckte att min tid räckte till.

Tisdagen använde jag till att rensa alla skåp i köket så nu kan jag släppa in vem som helst att titta i mina köksskåp. Onsdagen ägnades till källarförrådet med 2 vändor till återvinningen och jag hoppas att de 8 tavlorna som stått i förrådet kommer till glädje för någon annan via Erikshjälpen.

Under eftermiddagen tog jag fram recept på både chokladsnittar och bondkakor och dessutom genomförde baket. Bondkakorna blev inget vidare med de blir bättre nästa gång.

Nu skall vi tillsammans hjälpas åt att genomrida Coronastormen och jag skall villigt erkänna att det känns ganska ensamt ibland. Men jag har bestämt mig. Jag skall göra saker inom ramen för det våra myndigheter bestämt. Jag skall vara ute i friska luften, ta mina promenader ensam och jag skall tänka framåt att det kommer en tid då allt är över.

Det är då som vi skall göra något riktigt roligt tillsammans i PRO Ångermanland och vi börjar redan nu fundera på något lite större, lite roligare och som vi alla har att se fram mot efter sommaren.

Som avslutning - följ nu råden från våra myndigheter och var lite försiktiga. Glöm inte bort att vi som pensionärer har det rätt bra i en för många svår tid.

Johnny Löfstrand, ordförande för PRO Ångermanland, manar till att tillvara tiden och se möjligheterna även om coronaviruset och risken för smitta kan vara oroande. Foto: HENRIK JOHANSSON

Själevads kyrka är ett av Ångermanlands underverk

Snacket Själevads kyrka i Örnsköldsviks kommun. Själevads kyrka i det unika 8-kantiga formatet har röstats fram som Sveriges Vackraste Kyrka vid flera olika omröstningar i olika...

Karantän utvecklar både tal- och skriftspråk

Snacket Ytterligare en ensam kväll i karantän. Då kommer många funderingar på vad som händer med oss människor. Själv upptäckte jag någonting som heter Facebook. Där hade jag en stor...

Lämplig vårvintersyssla

Snacket Vårvinter är också en tid på året som det är läge att se över fågelholkarna. Tömma holkarna på gamla fågelbon och vissa kan nog också behöva en mindre eller större renovering. I...

Positiva tankar i en besvärlig tid

Snacket Dagligen matas vi av media med uppgifter om hur fler och fler drabbas av Coronaviruset och om att vi är en riskgrupp. Vi skall vara rädda om oss och inte i onödan utsätta oss för...

Dags för Rafnaträffen

Snacket Så var det åter dags för den årliga Rafnaträffen med årsmöte, vilket alltid sker under vecka 10. Samlingen ägde rum på Forskarcentrum Ramsele.   Det var många glada spelemän som...