Lördag 8 augusti 2020

Nordsverige

På danskryssning med Fredrik och Lage

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 5, 2019 at 09:15

Söndag morgon 22 september stod 45 förväntansfulla resenärer och väntade på att bli upplockade av Fredrik Abramsson och Lage Dahlquist på Abramssons Buss.

Målet var Cinderella vid Viking Lines kajplats i Stockholm för att förlusta sig under ett dygn på båten fram och tillbaka till Åland.

När man åker med Lage Dahlquist så börjar nöjet redan då man kliver på bussen och fortsätter hela vägen tur och retur.

Lage är påläst och aktuell. Drar små historier hämtade från tidigare resor. Lage har en brunn att ösa ur. Om allt är med sanningen överstämmande kan man inte så noga veta.
Huvudsaken att man har roligt. Fyndigt plockar Lage fram passande musik ur sin digra skivsamling. Lage får på ett naturligt sätt andra i bussen att öppna sig och bidra till god stämning. Här kommer Lages fingertoppskänsla väl till pass.

Den här resan bjöd Viking Line på tre högklassiga godbitar. Taubesällskapet i Stockholm hade satt ihop ett fint program med Loa Falkman i högform. Ingen kunde som Evert Taube med sin musik få fram hur vacker den svenska sommaren kan vara, vilket Loa Falkman framför minst lika mästerligt som Sven-Bertil Taube.

Det dansades natten lång till Leif Kronlunds storband med Anita Berggren och Erik Lihms med Git Persson, vilka avlöste varandra var 45:e minut. Tycke och smak avgör vad man gillar bäst, men man behövde inte välja utan det var bara att ta för sig av alla godbitar som bjöds på båten.

För Erik Lihms var det premiärspelning. Starkast lyste Git Persson med förflutet i Kellys. Det blev dundersuccé för Erik Lihm, Morten Tinholt och Git Persson.  Det sprudlade av lycka runt Erik Lihm, som är den musikaliska ingenjören i trion. Vi får se vad som blir nästa steg. Anbud lär i alla fall inte saknas efter den här Cinderellakryssningen

Det var djupt imponerande att se hur skickligt 88-årige Leif Kronlund dirigerade storbandet, men så har man spelat ihop sig hela sommaren på Skansen. Det blev en riktig nostalgiafton för de som i sin ungdom dansat till storband.

Resan tog slut men inte Lage och Fredrik. De höll stämningen på topp hela vägen tills vi alla med ett leende på läpparna skiljdes åt mitt i natten. På det här sättet vill jag å alla resenärers vägnar tacka Abramssons Buss för en välorganiserad resa med mycket skratt i bussen.

En användbar och tidig primör att avnjuta

Snacket Nu är det hög tid att använda det rabarber som finns i trädgårdarna. Det finns så mycket gott man kan göra med denna läckra och lättodlade grönsak. Paj, saft, sylt, kompott och...

Kom med solsken till Gullänget

Snacket Vid Svenska kyrkans och PRO Kulturs trivselstund den 16 juni utanför kyrkporten vid Gullängets kyrka kom Pär-Åke Stockberg från Kramfors för att underhålla ett trettiotal aktiva...

Tiotalet deltog i pilgrimsvandring

Snacket ”Föreningen Pigrim i Ångermanland” Bildades på Gålsjö bruk den 18 oktober 1997. Drivande kraft var Björn Eklund han avled 2019. Vi saknar honom och hans engagemang gällande...