Lördag 4 juli 2020

Nordsverige

Årets underhållare var Jörgen Åslund med ett varierat program under skördefesten i Multrå. Foto: BENGT SANDSTRÖM

Nytt insamlingsrekord för skördefast

MULTRÅ · Published dec 21, 2019 at 15:15

Skördefesterna har antagligen funnits sedan början av 1950-talet. Flera auktionister har under åren svingat klubban.

Några kända namn är Sigvard Näsberg och Karl-Evert ”klaveret” Johansson. Praktiskt taget alla hushåll på norra sidan, inom Multrå församling besöks under hösten, på detta sätt har det kommit in pengar till hjälpbehövande.

Numera använder många Swish vilket förenklar insamlingen av pengar. Skördefesten har för många blivit en uppskattad tradition i Multrå.

Årets underhållare var Jörgen Åslund. Han framförde ett varierat program. Det innehöll både sång och dråpliga historier framförda på mål.  

Flera av Nicke Sjödins alster presenterades med den äran av Jörgen. Publiken var med på noterna och det spreds mycket skratt och applåder. Som brukligt fanns det lotteriförsäljning och kaffeservering, med hembakade kakor under kvällen.

För många har det blivit en uppskattad tradition att besöka Skördefesten i Multrå. Årets insamlinginbringade totalt: 25,313 kr.

Årets resultat är det näst bästa hittills. Hälften av de insamlade pengarna går till Svenska kyrkans internationella arbete, numera ”Act All Churches together” Resterande pengar fördelas mellan följande organisationer: Strokeföreningen i Sollefteå, Njurförbundet i Västernorrland., Hjärt-och lungsjuka i Sollefteå och ”hopp för barn i Etiopien. En trogen grupp ställer varje år upp och ser till att det praktiska fungerar.

Kom med solsken till Gullänget

Snacket Vid Svenska kyrkans och PRO Kulturs trivselstund den 16 juni utanför kyrkporten vid Gullängets kyrka kom Pär-Åke Stockberg från Kramfors för att underhålla ett trettiotal aktiva...

Tiotalet deltog i pilgrimsvandring

Snacket ”Föreningen Pigrim i Ångermanland” Bildades på Gålsjö bruk den 18 oktober 1997. Drivande kraft var Björn Eklund han avled 2019. Vi saknar honom och hans engagemang gällande...

Nordsverige får reklam i Östersund under spaning

Snacket För ca 58 år sedan var jag ute i min hembygd - Vibyggerå - och sålde prenumerationer på Nordsverige. För snart 54 år sedan flyttade jag till Östersund och Jämtland för att bli...

Höga Kustenbron ett av Ångermanlands underverk

Snacket Som en port till Höga Kusten och med en sträckning från Härnösands kommun, över Ångermanälven och till Kramfors kommun ståtar Höga Kustenbron. Det var den 1 december 1997 som Hans...