Fredag 18 januari 2019

Nordsverige

Ny stjärna tog plats på jazzhimlen

ÖRNSKÖLDSVIK · Published okt 25, 2018 at 15:15

Kom In kör på vecka ut och vecka in med att bjuda på god musikunderhållning. Helt gratis.

Man kan få för sig att kommunen betalar, men det gör vi besökare. Pengarna tas från överskottet från serveringen och ur en bössa framställd för att stödja musikunderhållningen.

Den 12 oktober tändes en ny stjärna på jazzhimlen. Ewa Bylin tog publiken med storm. Trummisen Kenneth Nordwall vispade lugnt vid ett tiden igång melodin ”All of me” ihop med Anders ”Berka” Bergquists piano intro, så att Ewa kunde kliva in efter en halv minut och dra på med ”Why don’t take all of me”. Njutbart och vackert så det förslog.

Ewa presenterade Anders och Kenneth vilka hon korsat vägarna med ett par gånger, innan det blev dags för låt nummer två, Hoagy Carmichaels ”The Nearness of You” inspelad av bland annat Norah Jones, Frank Sinatra och Monica Zetterlund.

Lika coolt som dessa storheter sjöng nu Ewa Bylin till Anders Bergquist ackompanjemang,

Monica Zetterlund vart Ewa Bylin först bekant med i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Då Ewa härmade Monica i hennes värmländska kunde inte publiken hålla sig för skratt.

Värdinnan Anna Borg nickade instämmande och log tillbaka mot Ewa. Den goa stämningen höll i sig ända till slutnumret ”On the sunny side of the street”. Då skanderade publiken ”En till, En till” tills man fick sig ett extra nummer, ”Summertime”. Bättre avslutning på en timmes underhållning en fredag eftermiddag är svårt att tänka sig.

Anna Borg tackade trion och uttryckte sin och publikens fromma önskan att de snart skulle komma tillbaka. En som definitivt ville höra mer var Lage Dahlquist, som ville att jag skulle ta en bild på honom och Ewa Bylin.

Den vältaliga publiken visade sin uppskattning genom att frivilligt stoppa pengar i bössan innan man gick hem.

Allt längre skuggor

Snacket Norrsidan av sjön Ismunden ligger i skugga större delen av dagen men om en månad så vänder det och dagarna börjar sakteliga bli längre igen.

Vinterkänslan singlar ner

Snacket Äntligen kommer det lite snöflingor nerdalande mot marken, till glädje för både två och fyrbenta varelser.

PRO Mo avnjöt julbord på Ledings Bygdegård

Snacket Medlemmarna i PRO Mo åkte söndagen den  2/12 till Bygdegården i Leding för att äta julbord. Ett 70-tal medlemmar hade anmält sig till julbordry. Mona Kallin och Ulla Andersson tog...

Trubaduren Andreas gick hem på Kom In

Snacket Trubaduren Andreas Nilsson kom in till Kom In den 23 november och sjöng ett knippe av Dan Anderssons tonsatta dikter innan han avslutade med ”Brooklandsvägen” skriven av den...