Onsdag 29 januari 2020

Nordsverige

Glädjespridarna Ewy & Bror Munther. Foto: KJELL LARSSON

Mysiga duon Munthers muntrar upp publiken

ÖRNSKÖLDSVIK · Published nov 30, 2019 at 15:15

Ewy och Bror Munther är sanna glädjespridare vilka med utstrålning, lättsam jargong och stor musikalitet muntrar upp publiken.

På Kom In torsdag fjortonde november var vi nästan 50 stycken som fick känna hur ljus och värme spreds i lokalen. ”Ljus och värme” var en av tretton låtar som Ewy&Bror hann med på en timme.

Mest fastande jag för deras riviga bitar som ”Torpar Rock” med Sven-Ingvars och ”Åh-Åh-Åh-Åh Vad Gud är god mot mig”, med samma melodi som ”What you’ve done to me” av Rock Olga.

Mycket lät som på Lapp-Lisas tid. Dvs frireligiös musik, med en hel del Jan Sparring instoppat lite här och där. Publiken sjöng välvilligt med, så att stämningen tätnade i ”Ovan där”.

Man ska leva som man lär. Genuina, mysiga Munthers lät mycket trovärdiga då de avrundade timmen på Kom In med Trio mé Bumbas ”Man ska leva för varandra”.

Dagens väder med smak av annalkande vårvinter

Snacket Blott en minusgrad och ett härligt solsken. Det ger en plötslig föraning om att vårvintern snart är här. Möjligen kunde man önska lite mer snö också.

Ett av världens farligaste områden

Snacket Kashmir i gränsområdet mellan Indien, Pakistan och Kina är ett av världens farligaste områden. Indien och Pakistan är ständigt i konflikt med varandra. Indien har 500 000 soldater...