Lördag 8 augusti 2020

Nordsverige

Glädjespridarna Ewy & Bror Munther. Foto: KJELL LARSSON

Mysiga duon Munthers muntrar upp publiken

ÖRNSKÖLDSVIK · Published nov 30, 2019 at 15:15

Ewy och Bror Munther är sanna glädjespridare vilka med utstrålning, lättsam jargong och stor musikalitet muntrar upp publiken.

På Kom In torsdag fjortonde november var vi nästan 50 stycken som fick känna hur ljus och värme spreds i lokalen. ”Ljus och värme” var en av tretton låtar som Ewy&Bror hann med på en timme.

Mest fastande jag för deras riviga bitar som ”Torpar Rock” med Sven-Ingvars och ”Åh-Åh-Åh-Åh Vad Gud är god mot mig”, med samma melodi som ”What you’ve done to me” av Rock Olga.

Mycket lät som på Lapp-Lisas tid. Dvs frireligiös musik, med en hel del Jan Sparring instoppat lite här och där. Publiken sjöng välvilligt med, så att stämningen tätnade i ”Ovan där”.

Man ska leva som man lär. Genuina, mysiga Munthers lät mycket trovärdiga då de avrundade timmen på Kom In med Trio mé Bumbas ”Man ska leva för varandra”.

En användbar och tidig primör att avnjuta

Snacket Nu är det hög tid att använda det rabarber som finns i trädgårdarna. Det finns så mycket gott man kan göra med denna läckra och lättodlade grönsak. Paj, saft, sylt, kompott och...

Kom med solsken till Gullänget

Snacket Vid Svenska kyrkans och PRO Kulturs trivselstund den 16 juni utanför kyrkporten vid Gullängets kyrka kom Pär-Åke Stockberg från Kramfors för att underhålla ett trettiotal aktiva...

Tiotalet deltog i pilgrimsvandring

Snacket ”Föreningen Pigrim i Ångermanland” Bildades på Gålsjö bruk den 18 oktober 1997. Drivande kraft var Björn Eklund han avled 2019. Vi saknar honom och hans engagemang gällande...