Tisdag 19 mars 2019

Nordsverige

Musikalisk kärlek till livets toner

BREDBYN · Published mar 1, 2019 at 01:15

Att Ronnie Sahlén, Pär-Åke Stockberg och Klas Norberg skulle komma till Sörgården i Bredbyn den 19 februari visste nog av allt döma alla Anundsjöbor om.

Etthundratrettionio personer i en till sista plats överfull möteslokal fick vara med om ett fyrverkeri utan dess like. Ronnies inledde med ”I natt jag drömde” med svensk text av Cornelis Vreeswijk.

Trion gjorde det med sådant eftertryck och schvung att Hep Stars version från 1967 bleknade. Så klart är livet till för att levas.

Det tyckte Ronnies då de sjöng Lasse Stefanz dansfluga från förra året. Publiken var nu ordentligt uppvärmd inför oefterhärmliga saxofonsolon.

Kan man älska någon på avstånd så får det bli Pär-Åke Stockberg i Kramfors, som spelar exakt det publiken vill höra. Säger man a så får man också säga b. Nora sonen Klas Norberg höll sig den här gången enbart till gitarren, men oj så skönt det svänger om Klas, som står stadigt på egna ben då han sjunger Allan Edwall och Ruben Nilsson.  

– Det är så roligt att få uppträda med Klas, säger Ronnie Sahlén.

– Då Klas och jag för några veckor sedan var i Sundsvall var arrangören tvungen att stänga dörrarna framför näsan på folk som fick vända om. Vi får köra en vända till konstaterade då Klas.

På Sörgården fanns en herre som var i Honolulu 1973 då Elvis Presley sjöng ”Burning Love”. I Bredbyn fick han höra Ronnies framföra samma låt. Efter detta var alla gränser sprängda. Det vart därpå en skön avrundning på eftermiddagen med ”Man skall leva för varandra och ta vara på den tid man får”.

Musik handlar om kärleken till livet, vilket Ronnies tar fasta på. Publiken ville inte släppa taget, men när man förstod att folk i Kramfors skulle få sitta och vänta på Klas Norberg och Pär-Åke Stockberg gav man till slut med sig.

Årsmöte för PRO Mo

Snacket PRO Mo  hade inbjudit sina medlemmar till årsmöte den 23/2 på Församlingshemmet i Moliden. Ordfförande Ernst Bergman hälsade de cirka 50 stycken medlemmar som hörsammat inbjudan...

Lagskyddad kyrkan med solpanel

Snacket Stuguns nya kyrka kommer troligtvis bli den första kulturhistorisk lagskyddade kyrkan i Sverige att förses med solpaneler på taket. Montering av solpanelerna kommer att påbörjas i...