Onsdag 16 oktober 2019

Nordsverige

HSB Tjäderby Styrelsen 2019. På bilden ser vi stående Henrik Sjöberg, Yngve Zachrisson, Fredrik Andersson och sittande Kerstin Eriksson, Eva Marteliusson och Katarina Lindström. Mikael Johansson och Lars Erik Eriksson saknas på bilden. Foto: Solveig Nordin Zamano

Många nya i styrelsen för HSB Tjäderby i Bredbyn

BREDBYN · Published jun 15, 2019 at 09:15

HSB i Bredbyn ligger väldigt centralt vid toget, med bara knappt hundra meter till de närmaste grannarna Hälsocentral och tandläkare och nära till matvaruaffärer.

De två rosafärgade byggnaderna från 1962 har fiber indragen i de 23 lägenheterna sedan sex år. Många nya namn blev det i år på årsstämman, såväl i den nya styrelsen som på andra positioner.  

Bostadsrättsföreningen HSB Tjäderby i Bredbyn genomförde årsstämma onsdag 22 maj, där 16 medlemmar deltog. Katarina Lindström HSB ledde mötet som mötesordförande och André Norén var mötessekreterare.

Efter genomförda val ingår följande personer i styrelsen: Yngve Zachrisson ordförande, Eva Marteliusson, Katarina Lindström HSB Södra Norrland, Kerstin Eriksson och Fredrik Andersson samt suppleanterna Mikael Johansson, Henrik Sjöberg och Lars-Erik Eriksson HSB. Revisor är Solveig Nordin Zamano, revisorssuppleant José Bueno. Valberedning består av Anders Genberg och Henrik Sjöberg.   

Efter årsmötesförhandlingarna serverades smörgåstårta till kaffet. Avgående ordföranden André Norén och ledamoten Signe Byström tackades med en varm applåd och Signe fick blommor, även valberedningens Anders Genberg som genomfört sitt uppdrag till full belåtenhet fick applåder.

Medan nya styrelsen samlades för att konstituera sig, drog vi övriga oss tillbaka i den varma försommarkvällen. Under sommartid är det vanligt att medlemmarna samlas ute på gården för umgänge. Styrelseledamoten Lennart Svensson bidrag med trivseln under många år med sitt braskaffe och tillsammans med Ivan Lindström var de en informell trivselkommitté.

Men Lennart gick hastigt bort tidigare i år och är mycket saknad, och Ivan har flyttat. Nu får vi nog köpa kaffepanna, fortsätta traditionen och organisera oss på nytt sätt. Men då tillväxten i föreningen är god, så blir det säkerligen såväl kokkaffe över brasan, kanske även våfflor, kams som förr om åren och kanske någon nyhet.  

Blommornas dag hos Arnäs trädgårdsförening

Snacket Den 24 augusti arrangerades ”Blommornas dag”. Det är en aktivitet som funnits med i programmet under nästan alla år sedan föreningen startades. Blommor samlas in från medlemmarnas...

Livaktiga Svedje IF bjuder upp till dans återigen

Snacket I Gideå ligger Svedjestugan som Svedje IFs klubbstuga kallas. Ute på landet är det inte bara att ropa på andra, utan här måste man ta tag i saker själva. Nu har föreningen väckt...

Vacker solnedgång

Snacket Det har bjudits på vackra solnedgångar på senaste tiden.