Söndag 26 maj 2019

Nordsverige

Kung för en dag i Husum

HUSUM · Published maj 3, 2019 at 08:15

Magnus Uggla var kung i baren. Eilert Pilarm är Husums rockkung. Vid PRO Husums medlemsmöte den 25 april stod Ronnie Sahlén för rockandet.

Då kom önskemålet upp att få köra en Elviskväll på Husumgården med honom och Eilert Pilarm. Ronnie som är Domsjös rockkung tände på alla cylindrar, så det blir med största sannolikhet åka av framåt hösten med två rockkungar samtidigt uppe på scen i Husumgården.

Ronnie Sahlén som är pensionärernas favorit har varit ett otal gånger i Husum.

Vikingarna och Christer Sjögren är otroligt populära i Norge vilket gagnar Ronnie som givet ut en skiva som heter ”Med fokus på Christer Sjögren”.

Ronnie har fått en rad spelningar på musikcaféer i Norge under sommaren där han skall sjunga just ”Christer Sjögren”. Det tjuvstartar Ronnie med på Bergsgatan efter han är klar med den andliga sången.

På Husumgården nosade Ronnie på det mesta. Som ”Still” av Emil Ford, ”Somliga går med trasiga skor” av Cornelis Vreeswijk och ”Livet är till för att levas” av Olle Jönsson i Lasse Stefanz.

Allt går så lätt för Ronnie, som avslutade med ”Livet har varit gott emot mig”. En Christer Sjögren låt skriven av Peter Grundström i Björna.

Husumborna vände nöjda hemåt efter att fått en extra halvtimme med Ronnie.

Vad tog den varma sommaren vägen

Snacket Vart tog sommarvädret vägen? Från sol och 20 gradig värme till snö och minusgrader. Det är frågan som Martin Stugholm funderar över och säkert fler med honom.