Torsdag 9 april 2020

Nordsverige

Kom In gjorda Allan och Larzarna

ÖRNSKÖLDSVIK · Published feb 13, 2020 at 08:15

Allan (Åberg) och Larzarna (Lundgren och Fahlander) kom med ett välkomponerat melodiskt program till Träffpunkten Kom In den 6 februari inför en i det närmaste fullsatt lokal.

Kom In har lyckats knyta upp skickliga musiker till veckounderhållningarna. Den 17 januari kom Kent Sundberg från Sollefteå och nu Allan och Larzarna.

Det är bara att ta för sig av godbitarna på Fabriksgatan 10 och samtidigt få sig en fika till överkomligt pris. Ännu fler borde hitta hit kan man tycka då underhållningen är helt gratis.

Allan Åberg spelar gitarr, sjunger och småpratar i en timme. Allan backas upp av Larzarnas bas- och gitarrkomp. Kända och mindre kända visor och ballader avlöser varandra i en strid ström så att man glömmer tid och rum.

Evert Taube och Cornelis Vreeswjik går alltid hem hos publiken. Efter ”Vals i Furusund”, ”Sov på min arm” och ”Fragancia” hyllades Evert Taube med ”Till en poet” skriven av Björn Skifs, med en instoppad extra vers skriven av Allan Åberg.

Vi fick höra ”Jag hade en gång en båt”, efter att Allan Åberg berättat om att en deppig Lasse Berghagen bott på Cornelis Vreeswjiks båt efter skilsmässan med Lill-Babs. Cornelis kastade Lasse Berghagens gitarr överbord så att Lasse skulle komma över skilsmässan. Historien lär vara sann.

Programmet avslutades med Cornelis ”Bosse Lidén” önskad av publiken. Det låter så bra om Allan och Larzarna så frågan är om inte de är lika bra som originalen. Håll utkik efter var de dyker upp härnäst.

Lämplig vårvintersyssla

Snacket Vårvinter är också en tid på året som det är läge att se över fågelholkarna. Tömma holkarna på gamla fågelbon och vissa kan nog också behöva en mindre eller större renovering. I...

Dags för Rafnaträffen

Snacket Så var det åter dags för den årliga Rafnaträffen med årsmöte, vilket alltid sker under vecka 10. Samlingen ägde rum på Forskarcentrum Ramsele.   Det var många glada spelemän som...

När operan fångade mitt intresse

Snacket Inte ofta jag blir lyrisk nu för tiden. Men det hände i lördags. På Hullstagård i Sollefteå. I tio år har man där visat operaförställningar i direktsändning från Metropolitan i...

IVK har slussat ut 206 arbetslösa

Snacket Individuell Växtkraft, IVK, är ett unikt projekt i Örnsköldsvik, ja faktiskt ett av få i hela landet. Projektet har fram till nu ägts av IOGT-NTO-rörelsen i Örnsköldsvik och går...