Tisdag 4 augusti 2020

Nordsverige

Klas underhöll på höstmötet

UMEÅ · Published nov 28, 2019 at 13:15

PRO Backens höstmöte lockade många medlemmar som fick 45 minuters fantastisk underhållning av Klas Norberg med sin gitarr, från Nora i Hälsingland, nu boende i Härnösand.

Klas började som musiker i ett popband, gick sen över till 50-talsrock samtidigt som han kom in på Operahögskolan och började spela och sjunga visor. Han har alltså en mycket bred repertoar, vilket han verkligen gav prov på.

Han inledde med en jullåt, I have a Blue Christmas av Elvis Presley, fortsatte sen med Haleys, Rock around the clock med svensk text ”Hambo dygnet runt”. Sen fick publiken speciellt damerna hjälpa till med Beatles, Help.

Han ledde också allsång med Lasse Berghagens En kväll i juni. ”Han tog av sig sin kavaj”, och publiken sjöng med av hjärtans lust.

Nicke Sjödins (Ångermanländsk diktare) Kaern och kvinna, ”Jag känns vacker” till melodi I Feel Pretty och andra om barn och föräldrar drog ned stora applåder.

Allan Edvalls, Rudolf med röda mulen framförd på melodin till Öppna landskap avlöstes snabbt av enligt Klas, Sveriges bästa allsång Till havs, Till havs och publiken var med på noterna. Han hade också med en visa av Cornelius Vreeswik, incestvisan som inte spelats så ofta. Han avslutade med Hej tomtegubbar till melodi O Sole Mio, men den hänförda publiken fick ett avslutande extranummer, en Elvislåt.

Höstmötet med ordförande Christin Broman tog vid och verksamhetsplan, budget och medlemsavgift för 2020 var snabbt klubbade.

Kaffe och smörgås serverades och information gavs om kommande kurser, aktiviteter och resor. Nya medlemmar välkomnades och mötet avslutades av Christin Broman.

En användbar och tidig primör att avnjuta

Snacket Nu är det hög tid att använda det rabarber som finns i trädgårdarna. Det finns så mycket gott man kan göra med denna läckra och lättodlade grönsak. Paj, saft, sylt, kompott och...

Kom med solsken till Gullänget

Snacket Vid Svenska kyrkans och PRO Kulturs trivselstund den 16 juni utanför kyrkporten vid Gullängets kyrka kom Pär-Åke Stockberg från Kramfors för att underhålla ett trettiotal aktiva...

Tiotalet deltog i pilgrimsvandring

Snacket ”Föreningen Pigrim i Ångermanland” Bildades på Gålsjö bruk den 18 oktober 1997. Drivande kraft var Björn Eklund han avled 2019. Vi saknar honom och hans engagemang gällande...