Fredag 13 december 2019

Nordsverige

Klas underhöll på höstmötet

UMEÅ · Published nov 28, 2019 at 13:15

PRO Backens höstmöte lockade många medlemmar som fick 45 minuters fantastisk underhållning av Klas Norberg med sin gitarr, från Nora i Hälsingland, nu boende i Härnösand.

Klas började som musiker i ett popband, gick sen över till 50-talsrock samtidigt som han kom in på Operahögskolan och började spela och sjunga visor. Han har alltså en mycket bred repertoar, vilket han verkligen gav prov på.

Han inledde med en jullåt, I have a Blue Christmas av Elvis Presley, fortsatte sen med Haleys, Rock around the clock med svensk text ”Hambo dygnet runt”. Sen fick publiken speciellt damerna hjälpa till med Beatles, Help.

Han ledde också allsång med Lasse Berghagens En kväll i juni. ”Han tog av sig sin kavaj”, och publiken sjöng med av hjärtans lust.

Nicke Sjödins (Ångermanländsk diktare) Kaern och kvinna, ”Jag känns vacker” till melodi I Feel Pretty och andra om barn och föräldrar drog ned stora applåder.

Allan Edvalls, Rudolf med röda mulen framförd på melodin till Öppna landskap avlöstes snabbt av enligt Klas, Sveriges bästa allsång Till havs, Till havs och publiken var med på noterna. Han hade också med en visa av Cornelius Vreeswik, incestvisan som inte spelats så ofta. Han avslutade med Hej tomtegubbar till melodi O Sole Mio, men den hänförda publiken fick ett avslutande extranummer, en Elvislåt.

Höstmötet med ordförande Christin Broman tog vid och verksamhetsplan, budget och medlemsavgift för 2020 var snabbt klubbade.

Kaffe och smörgås serverades och information gavs om kommande kurser, aktiviteter och resor. Nya medlemmar välkomnades och mötet avslutades av Christin Broman.

Mysiga duon Munthers muntrar upp publiken

Snacket Ewy och Bror Munther är sanna glädjespridare vilka med utstrålning, lättsam jargong och stor musikalitet muntrar upp publiken. På Kom In torsdag fjortonde november var vi nästan...

Fågelprakt i vinterskogen

Snacket Olika dagsutflykter kring Brunflo såväl som Sundsjöåsen mellan Brunflo och Rissna och Kalmarskogen utanför Östersund gav upphov till fina bilder som minnen.

Katten Musse firar jul

Snacket Vår katt Musse tänder ljus lagom till 1:a advent.