Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Hästpromenad i vårsolen

ASPÅS · Published apr 25, 2019 at 13:05

Här kommer några läsarbilder från Aspås, Jämtland.

Det är den tvååriga Norska Dölehästen Lydar Jämte och hans ägare Sylvi Säther som tar en promenad i detta underbart vackra och soliga vårvinterväder.

Dölehästen är en hästras som härstammar från Norge och räknas ofta som Norges variant på de svenska Nordsvenskarna och påminner mycket om den då båda är lättare typer av arbetshästar som även används inom travsporten.

Norges mest kända hästras utomlands är annars den norska Fjordhästen, men det är Dölehästen som dominerar i Norge och upptar nästan hälften av Norges hästpopulation.

Dölehästen utvecklades i Gudbrandsdalen i Norge där betet är bra och där det lite tuffa klimatet gav härdiga hästar. Med detta ursprung kallas Dölehästen även för Gudbrandsdalshäst.

Det blev också en fotostund som förberedelse till den stundande Hingstprimeringen några mil norr om Lillehammer i Norge.

Bussresa med  PRO Mo och Mo församling

Snacket Lördagen den 10 augusti åkte PRO Mo och Mo församling på en gemensam resa till Solberg, Åsele och Myckelgensjö. Resan gjordes med Lindströms buss och chaufför var Gunnar Persson...

Klas Norberg underhöll med musikalisk bredd

Snacket Det blev ett lyckat möte, Klas Norbergs röst dånade ut i lokalenoch hejdades bara av takets limträbakalkar. Han kan sjunga vad som helst, den grabben. ”Det är roligt att höra...