Lördag 24 augusti 2019

Nordsverige

Här har sten brutits sedan urminnes tider

BRUNFLO · Published jan 25, 2019 at 09:15

Vid Gusta Stenbrott, Brunflo, har stenbrottet varit i drift sedan ”urminnes tider”. Sedan 1100-talets Sverige har kalksten brutits och förädlats, det vill säga i snart 1 000 år.

Kalkstenen här i Brunflo, Jämtland bildades för 465 miljoner år sedan och är därigenom den äldsta och hårdaste kalkstenen i Europa.

Så här på en vacker och solig vinterdag med blott några minusgrader, det vill säga en vacker dag att avnjuta i detta fantastiska land med minst fyra tider, är en promenad förbi stenbrottet en uppiggande syn.

Att se de olika lagren av sammanpresad kalksten i olika färgskiftningar, det är en av naturens många underverk här på jorden.

Bussresa med  PRO Mo och Mo församling

Snacket Lördagen den 10 augusti åkte PRO Mo och Mo församling på en gemensam resa till Solberg, Åsele och Myckelgensjö. Resan gjordes med Lindströms buss och chaufför var Gunnar Persson...

Klas Norberg underhöll med musikalisk bredd

Snacket Det blev ett lyckat möte, Klas Norbergs röst dånade ut i lokalenoch hejdades bara av takets limträbakalkar. Han kan sjunga vad som helst, den grabben. ”Det är roligt att höra...